Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επιστροφή της θρυλικής Alfa Romeo GTV

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επιστροφή της θρυλικής Alfa Romeo GTV

ΝΕΑ

Η επιστροφή της θρυλικής Alfa Romeo GTV

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της Alfa Romeo GTV, καθώς η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε και επισήμως την επιστροφή του θρυλικού κουπέ.

Advertisement
Advertisement

 

Βέβαια, για τα παραπάνω θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το 2021, όταν και η GTV θα λανσαριστεί αρχικά σε κουπέ 2+2 αμάξωμα, ενώ αργότερα (ίσως το 2022-2023) θα εμφανιστεί και η κάμπριο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η νέα GTV θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Giorgio», την οποία χρησιμοποιούν ήδη οι Giulia και Stelvio (Δείτε εδώ τη δοκιμή της ανανεωμένης Alfa Romeo Stelvio Veloce). Επίσης, το κουπέ αμάξωμα θα είναι εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon, τοποθετημένο σε ένα ατσαλένιο σασί, χαρίζοντας στο πανέμορφο ιταλικό κουπέ πολύ χαμηλό κέντρο βάρους με συνέπεια την άψογη οδηγική συμπεριφορά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι τεχνικοί της φίρμας από το Arese θα εφαρμόσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε και η Alfa Romeo 8C.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ασφαλώς και δεν θα εκπλαγούμε εάν η νέα Alfa Romeo GTV εφοδιαστεί με ορισμένα μοτέρ που τα γνωρίζουμε από άλλα μοντέλα του ομίλου της FCA. Όπως για παράδειγμα τον V6 twin-turbo των 2,9 λίτρων που τοποθετείται στην κορυφαία Giulia Quadrifoglio, που στην περίπτωση της GTV θα διαθέτει και υβριδική τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν πως ο ηλεκτροκινητήρας που θα βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στο μοτέρ και στο κιβώτιο θα προσφέρει, σε συνδυασμό με το θερμικό σύνολο, απόδοση άνω των 600 ίππων, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 50 χλμ. Είναι πολύ πιθανό επίσης η νέα Alga Romeo GTV να προσφέρεται τόσο σε πισωκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, ενώ η κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες θα φτάνει ιδανικά το 50:50.

Διαβάστε επίσης:
Ποια είναι τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα στην Ευρώπη;

Advertisement

Σχεδιαστής της Lada οραματίστηκε το Nissan Silvia του μέλλοντος

Πως θα ήταν μία κεντρομήχανη Alfa Romeo Giulia GTAm

Advertisement