Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW X3 αντιγράφει την Χ1!

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW X3 αντιγράφει την Χ1!

ΝΕΑ

Η νέα BMW X3 αντιγράφει την Χ1!

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα γενιά του δημοφιλούς γερμανικού SUV, που αναμένεται να λανσαριστεί το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η BMW δοκιμάζει την νέα γενιά της X3 για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά το μοντέλο ετοιμάζεται επιτέλους για το μεγάλο του ντεμπούτο.

Αυτό πιθανότατα θα συμβεί τους επόμενους μήνες, καθώς το λανσάρισμα θα γίνει εντός του 2025, αλλά, στο μεταξύ, πληθαίνουν οι νέες πληροφορίες, σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα, είναι η σχεδιαστική επιρροή από τη «μικρή» X1 (φωτό), τόσο σε ό,τι αφορά στο εμπρόσθιο τμήμα (προφυλακτήρας, μάσκα, εισαγωγές), όσο και στις «απαλές» γραμμές, που διατρέχουν το αμάξωμα από την κολώνα Α και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, προκύπτει ότι η φρεσκάδα επεκτείνεται και στο εσωτερικός του αυτοκινήτου, με μια νέα μινιμαλιστική τάση να κυριαρχεί και να αποτυπώνεται στη νέα κεντρική κονσόλα, που συνδυάζει ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων 12,3 ιντσών με ένα σύστημα infotainment 14,9 ιντσών. το λεβιέ ταχυτήτων και το χειριστήριο του iDrive.

Λεπτομέρειες για τη γκάμα των κινητήρων της επερχόμενης X3, δεν έχουν γνωστοποιηθεί, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι το μοντέλο θα διατίθεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, απόδοσης 255 ίππων και 400 Nm ροπής.

Μπορούμε, επίσης, να περιμένουμε μια ποικιλία εκδόσεων, plug-in υβριδικών, αλλά και κινητήρων diesel.

Advertisement

Τι γίνεται με την καινούργια iX3;

Advertisement

Η BMW μπαίνει για τα καλά στην… πρίζα και αυτό έχει πάψει, εδώ και κάποιους μήνες, να αποτελεί εταιρικό μυστικό.

Γνωρίζαμε, επίσης, έως τώρα ότι το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στη νέα αρχιτεκτονική δομή της βαυαρικής φίρμας, θα είναι ένα σεντάν, στο μέγεθος της σειράς 3.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι παράλληλα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, για την παραγωγής και της επόμενης iX3, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί το 2026.

Advertisement

Το SUV, που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης, πέριξ του Μονάχου,  θα διαθέτει νέα σχεδίαση μπροστινής μάσκας, παρόμοια με αυτή που φαίνεται στο πρωτότυπο BMW Vision Neue Klasse (φωτό), που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρωτότυπο έχει τις ίδιες αναλογίες με το τρέχων μοντέλο, ένα ηλεκτρικό SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR της εταιρείας, κοινό με την BMW X3. Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει ως αντίπαλος των επερχόμενων Audi Q6 E-tron και Mercedes EQC SUV.

Όσον αφορά το εσωτερικό, το SUV Neue Klasse, που δεν έχει ακόμη ονομαστεί θα διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες.

Όπως και το Vision Neue Klasse, θα χρησιμοποιεί την εξαιρετικά προηγμένη ένατη γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive της BMW -πλήρης με πανοραμική head-up οθόνη, ελεγχόμενες με χειρονομίες διεπαφές και φωνητικό έλεγχο-  ενώ θα εξειδικεύεται στη βιωσιμότητα, τον χώρο και θα προσφέρει ένα «ζεστό» και «οικείο». περιβάλλον, σχεδόν αγνώριστο από αυτό των σημερινών EV της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα BMW i5
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;