Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar E-Type του ’64 με μοτέρ Ford 5.0 V8

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar E-Type του ’64 με μοτέρ Ford 5.0 V8

ΝΕΑ

Jaguar E-Type του ’64 με μοτέρ Ford 5.0 V8

ΝΕΑ

H Jaguar E-Type (γνωστό και ως XKE στην αγορά της Βόρειας Αμερικής) είναι ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν ποτέ, αλλά αυτό εμπεριέχει και μια κρίση ταυτότητας.

Advertisement
Advertisement

Ο κλασικός straight-six αντικαταστάθηκε από τον V8 5,0 λίτρων της Ford Performance. Δεν υπάρχει καμία λέξη για τη συνολική απόδοση, αλλά οι προδιαγραφές του κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες θα είναι. Συνδυάζεται δε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων που στέλνει ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός εργοστασιακού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ωστόσο, ο κινητήρας και η μετάδοση δεν αποτελούν τα μόνα περίεργα στο αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία χαρακτηριστικών εμπνευσμένων από τον James Bond. Οι βασικές αλλαγές περιλαμβάνουν ένα μπουτόν για χρήση «πυροβόλων όπλων» στην αριστερή πλευρά του τιμονιού και ένα κουμπί «Εκτόξευση πυραύλου» στο ταμπλό. Υπάρχουν επίσης μερικές σύγχρονες πινελιές, όπως ένας αισθητήρας θραύσης γυαλιού, συναγερμός, GPS και ένα σύστημα ψυχαγωγίας Pioneer που εμφανίζει εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement
Advertisement

Άλλα στοιχεία που παραπέμπουν στον Bond περιλαμβάνουν ένα σετ Bollinger, μια διακοσμητική πινακίδα “Bond 007” και αρκετά άλλα. Δυστυχώς, δεν θα λάβετε άδεια για να σκοτώσετε, καθώς τα πραγματικά όπλα δεν περιλαμβάνονται στην πώληση. Όσον αφορά το υπόλοιπο αυτοκίνητο, δέχθηκε εκτεταμένη αποκατάσταση στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ως μέρος του makeover, ήταν εξοπλισμένο με φρένα Wilwood και σύγχρονο σύστημα καλωδίωσης. Το αυτοκίνητο ήταν επίσης εξοπλισμένο με μαύρο δερμάτινο εσωτερικό και επένδυση Carpathian burl elm.

Τρεις μέρες μέχρι να τελειώσει η δημοπρασία και η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 70.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόνο 7.564 χιλιόμετρα από την αποκατάσταση και έπειτα.

Advertisement