Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cupra ετοιμάζει «αντί Audi Q3»

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Cupra ετοιμάζει «αντί Audi Q3»

ΝΕΑ

Η Cupra ετοιμάζει «αντί Audi Q3»

ΝΕΑ

Το Terramar που είδαμε στην πρόσφατη εκδήλωση της Cupra για τα μελλοντικά της σχέδια, είναι και επισήμως το μοντέλο που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση του Ομίλου στο επόμενης γενιάς Audi Q3.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα μοντέλα που είδαμε στην εκδήλωση της Cupra, «Unstoppable Impulse» ήταν και το εντυπωσιακό Terramar.

Έχοντας ως στόχο τις 500.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ετησίως, το να παρουσιάσει νέα μοντέλα ήταν μονόδρομος για την Cupra. Έτσι λοιπόν, στην πρόσγατη εκδήλωση που έγινε στη Βαρκελώνη, η δυναμική εταιρεία –μέλος του Ομίλου VW– παρουσίασε μια σειρά από μοντέλα που θέλει να μας απασχολήσουν  στο μέλλον. Ένα από τα νέα μοντέλα που είδαμε και έχει προσδιοριστεί πως θα παρουσιαστεί πλήρως και με κάθε επισημότητα το 2024, είναι το Terramar, που φέρει το όνομα μιας παραλιακής πόλης κοντά στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Από τις προκαταρκτικές προδιαγραφές που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι το Cupra Terramar θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρων και θα διατεθεί σε μια έκδοση PHEV που θα του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό, έως και 100 χιλιόμετρα με κάθε πλήρη φόρτιση. Η γκάμα των κινητήρων του, όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει και τις τελευταίες εκδόσεις των κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης και diesel) του Ομίλου VW.

Το Terramar θα είναι και το τελευταίο αυτοκίνητο της Cupra που θα παρουσιαστεί με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που σημαίνει ότι όλα όσα ακολουθήσουν μετά, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το μοντέλο που θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Ateca, θα βασιστεί πάνω στην τελευταία εκδοχή της πλατφόρμας MQB- κάτι που αναμένεται να συμβεί και για την επόμενη γενιά του Audi Q3.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το Cupra Urban Rebel
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Cupra Born: Κάνει τη φόρτιση πιο εύκολη

Advertisement

 

 

 

Advertisement