Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Corvette E-Ray έχει μια έκπληξη για τους… «καύτες»! (+video)

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Corvette E-Ray έχει μια έκπληξη για τους… «καύτες»! (+video)

ΝΕΑ

Η Corvette E-Ray έχει μια έκπληξη για τους… «καύτες»! (+video)

ΝΕΑ

Η νέα υβριδική, τετρακίνητη και πανίσχυρη έκδοση της Corvette δεν «ξεχνάει» το δυναμικό παρελθόν με τις brutal διαθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Corvette έχει πολλές δυνατές εκδόσεις στην ιστορία της και τη φήμη του μοντέλου που λόγω μεγάλης δύναμης, μπορεί να «κάψει» τα λάστιχά της πολύ εύκολα.

Τροφοδοτούμενη από έναν ατμοσφαιρικό V8 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων που είναι τοποθετημένος στο κέντρο και στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων για τους εμπρός τροχούς η νέα E-Ray παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά που ποτέ πριν δεν υπήρχαν σε καμία εκδοχή της. Η τετρακίνηση μάλιστα, την καθιστά και την ταχύτερη Corvette που έχουμε δει ποτέ σε εργοστασιακή μορφή.

Advertisement
Advertisement

Για όσους όμως θέλουν να «κρατήσουν» τις παραδόσεις και να κάψουν τα πίσω λάστιχα, υπάρχει μια «κρυφή» λειτουργία που απενεργοποιεί τη μετάδοση στους εμπρός τροχούς, ενώ εφαρμόζει σταθερή πίεση στα φρένα τους και στέλνει με 5.000 σ.α.λ. τη δύναμη του βενζινοκινητήρα στους πίσω. Έχοντας απενεργοποιημένα και τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης, το αποτέλεσμα είναι για τον οδηγό να μπορεί να… εξαφανίσει το πέλμα από τα πίσω ελαστικά- ή για να είμαστε πιο ακριβείς, να το «κάνει καπνό».

Στο video που ακολουθεί, δεν έχουμε αυτή την περίπτωση, μια και φαίνεται πως η υβριδική Corvette κάνει «σβούρες» σε παγωμένη επιφάνεια (μέσα σε παγοδρόμιο) με τους εμπρός τροχούς να συμμετέχουν αλλά είναι ενδεικτικό του τι μπορεί να περιμένει κανείς ενεργοποιώντας την «κρυφή» λειτουργία για το burn out. Την αποκάλυψη της κρυφής αυτής λειτουργίας, έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Corvette, Josh Holder.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νεκρός ο γιος του θρυλικού Evel Knievel
Λόγω εγκληματικότητας θωρακίζονται τώρα και τα VW Golf
Κάπως έτσι δοκιμάζει η Suzuki στο χώμα τη νέα V-Strom 1050DE (+video)

Advertisement