Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Continental φέρνει την αναγνώριση προσώπου

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Continental φέρνει την αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Η Continental φέρνει την αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Το επόμενο στάδιο στις λειτουργίες των σύγχρονων αυτοκινήτων πλησιάζει γοργά, με τη γερμανική εταιρεία να παρουσιάζει στο Λας Βέγκας ακόμα μία καινοτομία.

Advertisement
Advertisement

Όπως τα κινητά μας έχουν κάμερες με αναγνώριση προσώπου, έτσι φαίνεται πως θα συμβαίνει και με το αυτοκίνητό μας. Η Continental έχει εξελίξει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, χάρη στο οποίο θα ενεργοποιούνται μία σειρά από λειτουργίες.

Με αυτή τη νέα τεχνολογία, μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες θα θέτουν σε λειτουργία το εκάστοτε αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτήν, θα μπορούμε να ξεκλειδώνουμε την πόρτα, να ξεκινάμε το αυτοκίνητο, ακόμα και να κάνουμε ανέπαφες αγορές.

Για το ξεκλείδωμα, μία αόρατη κάμερα τοποθετείται εξωτερικά στη μεσαία κολώνα του αυτοκινήτου η οποία ελέγχει το πρόσωπο του παρόντα και εφόσον εγκριθεί, η πόρτα ανοίγει.

Advertisement
Advertisement

Μόλις ο χρήστης καθίσει στη θέση του οδηγού, η άλλη αόρατη κάμερα που είναι ενσωματωμένη πίσω από το τιμόνι περνάει ξανά από έλεγχο τον χρήστη και αναγνωρίζει αν είναι εγκεκριμένος να οδηγήσει. Αυτό συμβαίνει πριν του δώσει τη δυνατότητα να εκκινήσει το σύστημα πρόωσης (κάθε τύπου).

Επίσης, η νέα τεχνολογία της Continental θα μπορεί να αναγνωρίζει εάν ο οδηγός είναι νέος και άπειρος, ώστε να τον περιορίζει ως προς ποιες λειτουργίες και προφίλ οδήγησης του αυτοκινήτου θα μπορεί να ενεργοποιήσει.

Advertisement

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη CES είναι ένα από τα πολλά που επέδειξε. Μεταξύ άλλων, είναι και η ημι-αυτόνομη οδήγηση που εξελίσσει σε συνεργασία με την Aurora.

Η Continental ίσως ξεπέρασε τον εαυτό της το 2024, αφού βραβεύτηκε για δύο νέες της τεχνολογίες από τα Βραβεία Καινοτομιών της CES.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW εξελίσσει ακόμη περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη
Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am