Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Continental αναβαθμίζει την ασφάλεια των αερόσακων

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Continental αναβαθμίζει την ασφάλεια των αερόσακων

ΝΕΑ

Η Continental αναβαθμίζει την ασφάλεια των αερόσακων

ΝΕΑ

Μια σειρά νέων τεχνολογιών ασφάλειας οι οποίες έχουν δυνατότητα πρόβλεψης ενδεχόμενου ατυχήματος και πιο έγκαιρης ενεργοποίησης των σχετικών συστημάτων όπως οι αερόσακοι, θα παρουσιάσει η Continental στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

Η Continental συμπληρώνει 40 χρόνια εξέλιξης συστημάτων ασφάλειας και ελέγχου της λειτουργίας των αερόσακων και η έκθεση σύγχρονης κινητικότητας IAA Mobility είναι η ευκαιρία για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών που θα υποδεχτούμε στο άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο των συστημάτων που θα παρουσιάσει η Continental είναι το Pre-Crash Safety Monitor το οποίο συνδυάζει την παρατήρηση των συνθηκών στο περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο και αυτών που επικρατούν μέσα στην καμπίνα προκειμένου να προσαρμόσει την ενεργοποίηση των αερόσακων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Επιπλέον όταν διαγνωστεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης μια νέα βαλβίδα ενεργοποίησης της Continental (που βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης ) θα επιτρέπει την ενεργοποίηση τους νωρίτερα ενώ θα έχει δυνατότητα πλήρωσης κάθε αερόσακου ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες που θα καθορίζουν οι συνθήκες για κάθε επιβάτη.

Continental airbagcontrolvalve

Advertisement
Advertisement

Ο ακριβέστερος έλεγχος του χρόνου ενεργοποίησης της λειτουργίας των αερόσακων θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους σε κάθε επίπεδο καθώς δεν θα γίνει μόνο πιο έγκαιρη η εμπλοκή του αλλά θα αυξηθεί και η ικανότητα μείωσης των τραυματισμών των επιβατών. Για παράδειγμα ο αερόσακος θα ξεφουσκώνει ελαφρά ακριβώς την στιγμή της επαφής με τον επιβάτη και έτσι θα μειώνεται ο φαινόμενο της απότομης απόκρουσης.

Μια ακόμα νέα τεχνολογία της Continental που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα αφορά το σύστημα Battery Impact Detection το οποίο αξιοποιώντας κάποιους αισθητήρες επαφής ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας μετά από κάποια σύγκρουση.

Continental airbagcontrolvalve

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η καλύτερη οδική ασφάλεια και η μείωση των ατυχημάτων
CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές