Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cobra GT Coupe θα… στάζει δηλητήριο!

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Cobra GT Coupe θα… στάζει δηλητήριο!

ΝΕΑ

Η Cobra GT Coupe θα… στάζει δηλητήριο!

ΝΕΑ

H AC Cars γιορτάζει τα 123 χρόνια ιστορίας της και μας δίνει μια πρόγευση, από την Cobra, με μεταλλική οροφή.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση… Σ΄ αυτή την ιστορική συγκυρία, η AC Cars ετοιμάζεται -αυτή την άνοιξη- να τραβήξει το κάλυμμα από την «κλειστή» εκδοχή της Cobra GT, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του εκρηκτικού Roadster.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το απερχόμενο μοντέλο, αλλά η «συνταγή» είναι ήδη δοκιμασμένη και η σιλουέτα της εμβληματικής Cobra, δεν επιδέχεται ριζοσπαστικών αλλωγών.

Ο V8 κινητήρας με τη χωρητικότητα των 5,0 λίτρων προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης, ατμοσφαιρικός ή υπερτροφοδοτούμενος. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς είναι 454 ίπποι και στη δεύτερη «ξεκλειδώνει» 200 επιπλέον. Με τους 654 ίππους, η Cobra από ανθρακόνημα, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,4 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων και αυτόματο 10 σχέσεων. Η εκτενής χρήση του ανθρακονήματος στην κατασκευή του αμαξώματος, έχει κρατήσει το βάρος σε καλά επίπεδα (κοντά στα 1.500 κιλά), παρά το γεγονός πως το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 30 εκατοστά και το συνολικό μήκος κατά 11. Η διατήρηση της κλασικής εμφάνισης ήταν ένα από τα ζητούμενα.

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς, είναι ότι οι λιγοστοί εκλεκτοί ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να έχουν μεγάλο βάθος στον τραπεζικό τους λογαριασμό, καθώς ήδη γνωρίζουμε ότι το κάμπριο κοστίζει περίπου 280.000 ευρώ.