Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW θα ενώσει τις Σειρές 4 και 8 στη νέα Σειρά 6;

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW θα ενώσει τις Σειρές 4 και 8 στη νέα Σειρά 6;

ΝΕΑ

Η BMW θα ενώσει τις Σειρές 4 και 8 στη νέα Σειρά 6;

ΝΕΑ

Ανακατεύοντας τους αριθμούς της γκάμας της η BMW θέλει να ανταπεξέλθει στα χαμηλά νούμερα των πωλήσεων των κουπέ.

Advertisement
Advertisement

Αν και μόλις ανανέωσε την Σειρά 8, η BMW βρίσκεται απέναντι στο φαινόμενο που αντιμετωπίζουν (και βεβαίως δημιούργησαν) όλες οι εταιρίες, την κυριαρχία των SUV.

Ως αποτέλεσμα αυτού είναι να πιέζονται διάφορες άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα τα κουπέ, των οποίων οι πωλήσεις έχουν σημειώσει σημαντική πτώση τα τελευταία χρόνια. Η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει την κατάργηση αρκετών τέτοιων μοντέλων (την S-Class Coupe και Convertible, την ΑΜG GT Roadster και την SLC) ενώ οι δίθυρες εκδόσεις της C-Class και της E-Class θα ενωθούν σε ένα μοντέλο την CLE.

Tην ίδια τακτική φαίνεται ότι θα ακολουθήσει όπως αναφέρουν δημοσιεύματα και η BMW. Οι φήμες θέλουν τις Σειρές 4 Coupe και 8 Coupe (και οι αντίστοιχες Convertible εκδόσεις) δεν θα περάσουν σε επόμενη γενιά. Αλλά θα σμίξουν σε ένα μόνο αυτοκίνητο, στη νέα γενιά της Σειράς 6. Και αυτό θα γίνει από το 2026 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Η Σειρά 6 πάντως υπάρχει ακόμα σε παραγωγή στην Gran Turismo εκδοχή της, αν και σε μερικά χρόνια όλη η σειρά θα αλλάξει δραματικά. Και αν για την 4 Gran Coupe δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο δράσης, για την Σειρά 8 αναφέρεται ότι θα αποτελέσει μία εκδοχή της Σειράς 7 σε μία διαφορετική και πιο σπορ έκφραση του μεγάλου σεντάν.

Πάντως η ανασύσταση της Σειράς 6 σημαίνει πολλά και σε επίπεδο συμβολισμών για την ΒΜW, καθώς η αριθμητική αυτή ένδειξη έχει μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας.

Advertisement

Μένει να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια με ποιον τρόπο η ΒΜW θα να ξαναδώσει την εμπορική λάμψη της στα μεγάλα κουπέ της, με δεδομένο και ότι η ηλεκτροκίνηση έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW ανανέωσε τη Σειρά 8
Η BMW δεν τελείωσε ακόμα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Προ των πυλών η επετειακή BMW M4

Advertisement