Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

Η BMW ανανέωσε τη Σειρά 8

  • Γιάννης Σκουφής (gsk@newsauto.gr)

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας οι Βαυαροί φρεσκάρουν τόσο τις τρεις στάνταρ εκδόσεις της Σειράς 8 όσο και τις Μ8.

Προγραμματισμένο facelift λοιπόν για τα BMW 8 Coupe, Gran Coupe και Cabrio, που αποκτούν μεταξύ άλλων (μικρο-) αλλαγών στην εμφάνισή τους και μια νέα μάσκα. Δεν πρόκειται για την τεράστια της σειρά 4 αλλά για μια επανασχεδιασμένη και φωτιζόμενη εκδοχή αυτής που είχε και την οποία η BMW ονομάζει Iconic Glow.

Από κει και πέρα έχουν αναβαθμιστεί τεχνολογικά οι LED προβολείς και έχουν αλλάξει ελαφρώς οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Πίσω ξεχωρίζει ο πιο εμφατικός διαλύτης που είναι μέρος του πακέτου M Sport που πλέον είναι στάνταρ και για τις τρεις εκδόσεις αμαξώματος.

Στο εσωτερικό η πιο εμφανής διαφορά είναι η οθόνη του συστήματος infotainment που από τις 10,25 ίντσες μεγάλωσε στις 12,3, ενώ το τιμόνι είναι πλέον αυτό του πακέτου Μ Sport, όπως και ο ειδικός ουρανός αλλά και τα μεταλλικά πεντάλ.

Η γκάμα αποτελείται από τα τετρακίνητα 850i xDrive -με τον οχτακύλινδρο των 4,4 λίτρων και των 530 ίππων– και 840i xDrive με τον εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών και των 333 ίππων που είναι διαθέσιμο και με κίνηση στους πίσω μόνο τροχούς.

Επίσης υπάρχει και το πετρελαιοκίνητο εξακύλινδρο 840d xDrive των επίσης 3.000 κυβικών και των 340 ίππων που επιπρόσθετα διαθέτει και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, ενώ οι επίσης οχτακύλινδρες εκδόσεις Μ εξακολουθούν να αποδίδουν 625 ίππους και να χρειάζοναι 3,2 (Coupe, Gran Coupe) ή 3,3 δευτερόλεπτα (Cabrio) για το 0-100 χλμ./ώρα.

Οι ανανεωμένες εκδόσεις της BMW Σειράς 8 θα μπορούν να παραγγελθούν από τον Μάρτιο, ενώ άξια λόγου και αναφοράς είναι η ειδική έκδοση 8 Χ JEFF KOONS, που θα κατασκευαστεί μόνο 99 φορές και όπως λέει και το όνομά της την έχει επιμεληθεί ο αμερικανός καλλιτέχνης -και πρώην σύζυγος της Cicciolina- Jeff Koons. Που το 2010 είχε συνεργαστεί και πάλι με τη BMW για το M3 GT2 Art Car.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία BMW που… αλλάζει χρώματα
H καινούργια BMW M5 θα είναι plug-in υβριδική
Προ των πυλών η επετειακή BMW M4

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ