Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 1 πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα από την Toyota Corolla!

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW Σειρά 1 πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα από την Toyota Corolla!

ΝΕΑ

Η BMW Σειρά 1 πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα από την Toyota Corolla!

ΝΕΑ

Τα στοιχεία δείχνουν πως το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία του…

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι η Toyota στην Ελλάδα καταφέρνει να κάνει πολύ ψηλές πωλήσεις, γεγονός που οφείλεται στο όνομα αξιοπιστίας που έχει «χτίσει» εδώ και δεκαετίες.

Οι Toyota-άκηδες θεωρούνται από τους πλέον φανατικούς αγοραστές και συνήθως αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο όταν αλλάζει το μοντέλο.

Η θρυλική Corolla που έχει πουλήσει χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα (και όχι μόνο) θα περίμενε κανείς να την δει να φιγουράρει στην κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία της (Segment C). Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων δείχνουν μία διαφορετική εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα και το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η BMW Series 1 με 718 ταξινομήσεις. Την ίδια ώρα το ιαπωνικό μοντέλο φιγουράρει στη δεύτερη θέση με 674 πωλήσεις, αφήνοντας πίσω του, τα, Citroen C4, Audi A3 και Mercedes A Series.

Πού οφείλεται αυτό;

Advertisement

Το σημαντικότερο απ’ όλα έχει να κάνει με την τιμή καθώς η διαφορά των δύο μοντέλων είναι σχεδόν μηδαμινή. Το γερμανικό μοντέλο κοστίζει στην αρχική του έκδοση 22.230 ενώ το ιαπωνικό 21.170 ευρώ.

Με λίγα λόγια ο πελάτης με 1.000 ευρώ σχεδόν διαφορά, προτιμά να τα δώσει για αγορά ενός μοντέλου που θεωρείται premium ενώ είναι και σε σχετικά (για τα δεδομένα της εποχής) προσιτή τιμή.

Advertisement

Αντίστοιχα το C4 πωλείται 23.650 ευρώ, το Α3 ξεκινά από τα 23.900 ευρώ ενώ η Mercedes A-Class είναι διαθέσιμη από τα 47.550 ευρώ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ταξινομήσεις εξαμήνου της κατηγορίας C χωρίς σε αυτή να περιλαμβανονται τα οχήματα ελευθέρoυ χρόνου (SUV).

Σημειώστε βέβαια πως -εκτός των πιο οικονομικών A3 και Σειρά 1- τα παραπάνω αυτοκίνητα  αλλαξαν εντελώς, πρόσφατα ενώ διαθέτουν φούλ εξοπλισμό από τις βασικές τους εκδόσεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πόσο θα κοστίζει η νέα γενιά των δύο Γερμανικών premium χάτσμπακ, που έρχεται …

1. BMW Series 1 718
2. Toyota Corolla 674
3. Citroen C4 603
4. Audi A3 535
5. Mercedes A Series 528


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ηλεκτρική BMW M θα ακούγεται σαν αγωνιστικό
Κάρφωσε μία Lamborghini κάτω από νταλίκα
Στον Σκορπιό η θαλαμηγός των 250 εκατ. ευρώ του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Advertisement