Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η BMW iX γίνεται pick-up

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW iX γίνεται pick-up

Mobility

Η BMW iX γίνεται pick-up

Mobility

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της ώστε η ηλεκτρική BMW iX να βρεθεί στο στόχαστρο ψηφιακού σχεδιαστή ο οποίος την φαντάστηκε σε έκδοση pick-up.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σχεδιαστής Kleber Silva παρουσιάζει pick-up εκδοχή των μεγάλων SUV της BMW αλλά και πολλών ακόμα κατασκευαστών, προφανώς γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Ήταν λοιπόν σχεδόν αναμενόμενο να δούμε μια αντίστοιχη δημιουργία του η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική BMW iX η οποία παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν λίγες ημέρες ανοίγοντας ουσιαστικά το κεφάλαιο της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW. Μεταξύ των εντυπωσιακών προδιαγραφών του νέου ηλεκτρικού μοντέλου είναι η απόδοση που ξεπερνά τους 500 ίππους και φυσικά η τετρακίνηση με επιπλέον σύστημα ενεργού torque vectoring που προσφέρεται από τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

bmw-ix-electric-pickup-truck

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μεγάλο σε διαστάσεις SUV αν και προς το παρόν οι προδιαγραφές κάνουν αναφορά μόνο για πενταθέσια διάταξη. Βέβαια στην πρόταση του Silva ο χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί για την καρότσα εκτός από το χώρο αποσκευών έχει κλέψει και λίγο από τον αέρα για επιβάτες. Πάντως αν και είναι δεδομένο πως η BMW δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αργά ή γρήγορα η ηλεκτροκίνηση θα περάσει και στην κατηγορία των pick-up τα οποία έχουν ένα πολύ σημαντικό εμπορικό μερίδιο όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλη την Αμερική όπως και σε αγορές της Ασίας.

bmw-ix-electric-pickup-truck

Διαβάστε επίσης

Advertisement

BMW Group: Συνεργασία με την Off Grid Energy

Για οδηγούς με ανήσυχα πνεύματα η νέα BMW 128ti

Advertisement

Τι κρύβει η πινακίδα «COVID19» σε μια πολυτελή BMW εγκαταλελειμμένη στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας;

 

 

Advertisement