Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

BMW Group: Συνεργασία με την Off Grid Energy

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW Group: Συνεργασία με την Off Grid Energy

Mobility

BMW Group: Συνεργασία με την Off Grid Energy

Mobility

Οι μπαταρίες από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW και MINI θα συνεχίσουν να προσφέρουν έργο μετά τις «φροντίδες» της Off Grid Energy που θα τους εξασφαλίζει μια «δεύτερη ζωή».

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, το BMW Group UK ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με την Off Grid Energy για τη δημιουργία μιας βιώσιμης λύσης «δεύτερης ζωής» για μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων των BMW και MINI.

Το BMW Group θα προμηθεύσει την Off Grid Energy, ηγέτες της αγοράς στην αποθήκευση ενέργειας, με μονάδες μπαταρίας ώστε να προσαρμόζονται για τη δημιουργία κινητών μονάδων ισχύος (κάτι σαν power banks για αυτοκίνητα), δίνοντας στις αποσυρμένες μπαταρίες BMW και MINI μια χρήσιμη δεύτερη ζωή όταν δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε αυτοκίνητα. Ο Graeme Grieve, CEO του BMW Group UK, δήλωσε ότι «το BMW Group θα έχει 25 ηλεκτρικά μοντέλα στους δρόμους έως το 2023, από τα οποία τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Off Grid Energy για να βρούμε έναν βιώσιμο τρόπο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις πολύτιμες μπαταρίες, ακόμη και αφού έχουν κάνει πολλά χρόνια τη δουλειά τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας».

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες BMW και MINI EV έχουν εγγύηση οκτώ ετών ή 100.000 μιλίων (160.000 χλμ.). Μετά από αυτήν την περίοδο, η μπαταρία θα μπορούσε να διατηρήσει έως και το 80% της αρχικής της χωρητικότητας. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο ότι σε κάποιο στάδιο, η μπαταρία δεν θα λειτουργεί πλέον στο βέλτιστο επίπεδο για το αυτοκίνητο – αν και μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί σκοπό «δευτερεύουσας χρήσης» ως κινητή πηγή ισχύος.

Δείτε επίσης: 

Advertisement

Δείτε το ακριβότερο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας

Τα δέκα μοντέλα που έκαναν ρεκόρ παραγωγής

Advertisement

Νέα ειδική έκδοση Paddy Hopkirk για το Mini Cooper S