Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Αυτή είναι η ανανεωμένη και μόνο υβριδική Mercedes-Benz GLE

  • newsautoteam

Με μικρές αλλαγές που της έχουν προσδώσει νέα εμφάνιση, η Mercedes-Benz GLE θα συνεχίσει την επιτυχημένη της εμπορική διαδρομή στην Ευρώπη, μόνο με υβριδικά μηχανικά σύνολα.

Μετά από 4,5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ευρωπαϊκή αγορά, το μεγάλο SUV της Mercedes-Benz ανανεώνεται.

Μια σειρά μικρών αισθητικών αλλαγών και η νέα γκάμα κινητήριων συνόλων που θα αποτελείται μόνο από υβριδικά, μαζί με την ενημέρωση του λογισμικού που για τη Mercedes-Benz είναι σημείο αναφοράς (MBUX), είναι τα συστατικά για τη συνέχεια της εμπορικής πορείας της GLE. Μεταξύ των αλλαγών, διακρίνεται ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας, τα αλλαγμένα φωτιστικά σώματα πίσω (σε ότι έχει να κάνει με την φωτεινή υπογραφή) αλλά και οι εμπρός προβολείς LED.

Ταυτόχρονα, το μοντέλο διατίθεται με μια σειρά από νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος που έχουν ως βασικό ρόλο το να ξεχωρίζει η νέα γενιά του μοντέλου από τις προηγούμενες. Αντίστοιχα και η GLE Coupe ανανεώνεται, έχοντας όμως και στο βασικό της πακέτο εξοπλισμού, τα στοιχεία της έκδοσης AMG Line. Στην GLE Coupe, βρίσκουμε και το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι της S-Class, με διακόπτες αφής στις οριζόντιες ακτίνες του.

Αναβαθμισμένο είναι και το λειτουργικό σύστημα MBUX που πλέον έχει την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού, που επιτρέπει στη GLE να προσφέρεται με ακόμα πιο σύγχρονες λειτουργίες, όπως είναι οι νέες προβολές εικόνας από τις κάμερες του αυτοκινήτου, κάτι που έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στις εκδόσεις με το προαιρετικό πακέτο Off-Road.

Επίσης νέο στοιχεία για την GLE είναι η λειτουργία Smart Home της Mercedes, που «συνδέει» το αυτοκίνητο με μια επιλεγμένη διεύθυνση χρησιμοποιώντας WLAN και αισθητήρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να ελέγχουν αν είναι κάποιος στο σπίτι, ακόμα και μέσω φωνητικών εντολών. Περιττό να πούμε πως μέσω αυτής της λειτουργίας, από το αυτοκίνητο μπορούν να ελεγχθούν όλες οι διασυνδεδεμένες συσκευές του σπιτιού- από τη θέρμανση, έως τις… ελλείψεις του ψυγείου.

 

Επιγραμματικά να πούμε πως η γκάμα των κινητήρων του μοντέλου, αποτελείται από 3 προτάσεις mild hybrid και 2 plug in hybrid. Αυτές είναι οι GLE450 4MATIC, GLE300d 4MATIC και GLE450d 4MATIC που αποδίδουν αντίστοιχα 381, 269 και 367 ίππους. Στις mild hybrid προτάσεις του μοντέλου, υπάρχει και η επιπλέον ισχύς των 20 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα.

Οι plug in hybrid εκδόσεις του μοντέλου είναι οι GLE400e 4MATIC και GLE350de 4MATIC, αμφότερες με δίλιτρους κινητήρες (βενζίνης και diesel αντίστοιχα) που αποδίδουν 252 και 197 ίππους. Σε αυτές τις εκδόσεις, η μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι αρκετά μεγάλη (31,2 kWh) και η απόδοσή του φτάνει τους 136 ίππους. Η ηλεκτρική αυτονομία των εκδόσεων αυτών, φτάνει τα 100 χιλιόμετρα που σημαίνει πως οι καθημερινές ανάγκες μετακίνησης καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αντίστοιχα, οι εκδόσεις με τη «σφραγίδα» της AMG, είναι δύο. Η GLE53 4MATIC+ και η GLE63 S 4MATIC+, στις οποίες έχουμε τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και 4λιτρο V8 αντίστοιχα. Με την πρώτη από τις δύο να είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διατεθεί στην Ευρώπη, η απόδοση αντίστοιχα είναι 435 και 612 ίπποι. Καθώς αμφότερες οι εκδόσεις έχουν το mild hybrid σύστημα ISG, στην απόδοσή τους προστίθενται 15 και 16 ίπποι αντίστοιχα.

Σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάθεση του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά, όπως και στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η αντιπροσωπεία στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές Mazda CX-90
Πόσο ασφαλής είναι η χρήση θερμικής ταινίας στις εξατμίσεις;
Οριστικό! Καμία αύξηση στα διόδια

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto