Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW δημιουργεί πόρτες στις… οροφές των ηλεκτρικών της

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW δημιουργεί πόρτες στις… οροφές των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Η BMW δημιουργεί πόρτες στις… οροφές των ηλεκτρικών της

ΝΕΑ

Οι Βαυαροί θέλουν να διευκολύνουν την επιβίβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της δημιουργίας ενός έξυπνου μηχανισμού στην οροφή.

Advertisement
Advertisement

Διευκόλυνση στους κατόχους ηλεκτρικών μοντέλων της θέλει να προσφέρει η BMW. Οι Βαυαροί κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην αρμόδια υπηρεσία του Μονάχου, καθώς ανέπτυξαν έναν «έξυπνο» μηχανισμό επιβίβασης στο όχημα.

Με δεδομένο ότι η τοποθέτηση των μπαταριών στο κάτω μέρος των ηλεκτρικών επιφέρει αύξηση στο «πάχος» του πατώματος και τα καθίσματα είναι ψηλότερα τοποθετημένα, οι επιβάτες καλούνται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να επιβιβαστούν στο όχημα. Πολύ περισσότερο στα sedan ή coupe μοντέλα που οι αεροδυναμικές «ανάγκες» τους απαιτούν μια χαμηλή γραμμής οροφής.

Η BMW επιδιώκει να δώσει λύση στο πρόβλημα μέσω μιας νέας προσέγγισης. Ειδικότερα, οι άνθρωποι της εταιρείας επανασχεδίασαν την οροφή, με ένα τμήμα της να είναι ανοιγόμενο.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, όταν οι πίσω επιβάτες θέλουν να επιβιβαστούν στο όχημα, ένα τμήμα της οροφής «ανοίγει» προς τα πάνω, κάτι που διευκολύνει την επιβίβαση στο όχημα, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για το κεφάλι τους.

Η ΒΜW δεν αναφέρει ποια αυτοκίνητά της θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο «έξυπνο» μηχανισμό. Κάτι αντίστοιχο έχει πράξει και η κινεζική εταιρεία Human Horizons, με το ηλεκτρικό HiPhi X που λογίζεται ως… ο μιμητής του Tesla Model X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW Motorrad παρουσιάζει ηλεκτρικό Concept CE 02
Τα καταφέρνει η BMW M4 στο τεστ ταράνδου; (+video)
Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά (+video)