Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley βραβεύτηκε ξανά με τη διαπίστευση «Μηδενικό πλαστικό στη φύση»

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley βραβεύτηκε ξανά με τη διαπίστευση «Μηδενικό πλαστικό στη φύση»

ΝΕΑ

Η Bentley βραβεύτηκε ξανά με τη διαπίστευση «Μηδενικό πλαστικό στη φύση»

ΝΕΑ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη διάκριση αποτελεί μέρος των κορυφαίων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της Bentley Motors στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley Motors απέσπασε το βραβείο «Net Zero Plastic to Nature» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η διεθνώς αναγνωρισμένη διαπίστευση, από την κλιματική εταιρεία South Pole, προέκυψε μετά από μια αυστηρή αξιολόγηση της διαχείρισης αποβλήτων των εγκαταστάσεων και των τοπικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η Bentley ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που έλαβε την πρωτοποριακή πιστοποίηση το 2022. Η νέα διαπίστευση της South Pole προς την Bentley αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας στο να υποστηρίζει φιλόδοξες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, σε όλες τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες και μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Η αξιολόγηση κάλυψε τις συσκευασίες εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή των οχημάτων (τα λεγόμενα και μακρο-πλαστικά), καθώς και τη διευθέτηση της πλαστικής προστασίας των αυτοκινήτων τα οποία παραδίδονται στις κατά τόπους αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο.

Αξιολογήθηκαν επίσης οι εκπομπές των υπολειμμάτων πλαστικού (των λεγόμενων και μικρο-πλαστικών) τα οποία προκύπτουν από την τριβή των ελαστικών στο πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και του κύκλου ζωής του κάθε αυτοκινήτου.

Για να εξασφαλίσει την διαπίστευση «Net Zero Plastic to Nature» το 2022, η Bentley αύξησε σημαντικά το επίπεδο διαχείρισης και ιχνηλασιμότητας των πλαστικών αποβλήτων της, σημειώνοντας μεγάλες επιδόσεις.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι το 2022 έγινε επεξεργασία στο 97% των πλαστικών αποβλήτων της εταιρείας, περιορίζοντας δραστικά τα μη επεξεργασμένα πλαστικά απόβλητα, τα οποία πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο.

Advertisement

Όλες οι εισερχόμενες συσκευασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας υποβάλλονται σε έλεγχο και αξιολόγηση, με στόχο τη μηδενική μεταφορά αποβλήτων στην χωματερή αλλά και την ελαχιστοποίηση των εξαγωγών.

Παράλληλα, η Bentley επένδυσε σε πιστοποιημένες μονάδες που υποστηρίζουν την δράση «Second Life Thailand», ένα έργο συλλογής πλαστικών αποβλήτων που επικεντρώνεται στην ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πλαστικών που υπάρχουν στους ωκεανούς.

Advertisement

Όσον αφορά τη South Pole συμβουλεύει εταιρείες στην πορεία τους για την προστασία του κλίματος και την βιωσιμότητα, προκειμένου να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Με την παγκόσμια πλατφόρμα Climate Solutions, εφαρμόζει ολοκληρωμένες στρατηγικές που βοηθούν τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν την ανάλογη προσαρμοστικότητα.

Με αυτά τα υπόβαθρα και την αποφασιστικότητά της, η Bentley Motors συνεχίζει να εφαρμόζει φιλόδοξες πολιτικές με στόχο το μηδενικό αποτύπωμα αποβλήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αγόραζες αγροτικό από την Bentley;
Η πολυτελέστερη Bentley Bentayga EWB Mulliner
Η Bentley Bentayga ανανεώνεται, αλλά πού είναι ο W12;