Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley Bentayga ανανεώνεται, αλλά πού είναι ο W12;

Ελλάδα 20:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley Bentayga ανανεώνεται, αλλά πού είναι ο W12;

ΝΕΑ

Η Bentley Bentayga ανανεώνεται, αλλά πού είναι ο W12;

ΝΕΑ

Η βρετανικά μάρκα ανανεώνει τη δεύτερη γενιά του πολυτελούς SUV, χωρίς τον κινητήρα που άφησε εποχή.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά Bentley Bentayga μόλις έλαβε μια γενναία ανανέωση, αλλά δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε: πού βρίσκεται ο iconic κινητήρας W12;

Η πολυτελής μάρκα αποσύρει αθόρυβα την αιχμή του δόρατος της κινητήριας δύναμής της, όπως είχε ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες και ετοιμάζεται να μπει και αυτή στην… πρίζα.

Η Bentley βάζει τον W12 κάτω από το καπό των αυτοκινήτων της από το 2003. Οι εκδόσεις Speed ​​των Continental GT, Bentayga και Flying Spur, για παράδειγμα, τον είχαν… τιμή τους και καμάρι τους.

Advertisement
Advertisement

Όμως η ιστορία τελειώνει εδώ. Η Bentley πρόκειται να σταματήσει την παραγωγή του W12 τον Απρίλιο του 2024, καθώς η βρετανική μάρκα κάνει μεγάλα βήματα προς μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα.

Με αυτά τα δεδομένα, η Bentayaga θα πρέπει να αρκεστεί στο V6 PHEVμε 443 ίππους και τον bi-turbo V8 με 542 ίππους.

Advertisement

Η προαναγγελία του «αποχαιρετισμού» έγινε τον Ιούλιο, με μια παρέλαση κληρονομιάς του εμβληματικού κινητήρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η οποία περιλάμβανε 12 μοντέλα από τα τελευταία 20 χρόνια, όλα τροφοδοτημένα από τον W12.

Από εκεί και πέρα, η Bentayaga ανανεώνεται σημαντικά και αισθητικά. Στοιχεία που ξεχωρίζουν: ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, πτερωτή μάσκα ψυγείου σε στιλ Azure, αεριζόμενα σετ μασάζ με 15 επιλογές χρωμάτων για το δέρμα και υπάρχουν τρία ανοιχτά, φτωχά φινιρίσματα καπλαμά ξύλου για να διαλέξετε.

Advertisement

Τα αεροπορικά καθίσματα με ρύθμιση στάσης εμφανίζονται επίσης στη Bentayga. Με βάση έναν αλγόριθμο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με έναν χειροπράκτη, είναι σε θέση να εφαρμόσουν 177 μεμονωμένες αλλαγές, σε έξι πλήρως ανεξάρτητες ζώνες πίεσης, εντός τριών ωρών, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κούραση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού χρησιμοποιούν δεδομένα χάρτη, για να αναγνωρίσουν πότε το αυτοκίνητο μπαίνει σε σήραγγα, όπου αναμένεται υψηλότερο επίπεδο ρύπανσης και μεταβαίνει στη λειτουργία ανακυκλοφορίας 10 δευτερόλεπτα πριν και πίσω στη λειτουργία καθαρού αέρα 20 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο.

Advertisement

Η καμπίνα της Bentayga είναι πλέον πιο βιώσιμη, με 100% ανακυκλωμένα πατάκια νάιλον.

Το τηλεχειριζόμενο παρκάρισμα με Smartphone, το οποίο περιλαμβάνεται στο πακέτο Intelligent Park Assist, είναι πλέον διαθέσιμο και για τη Bentayga, όπως ισχύει εδώ και χρόνια στα μοντέλα BMW και Mercedes-Benz.

Ένα σύστημα κάμερας 3D Surround View θα κάνει τους ελιγμούς σε στενούς χώρους λιγότερο περίπλοκους και ένα νέο ηχοσύστημα «Bang & Olufsen for Bentley» εγγυάται για την υψηλή ποιότητα ήχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως κατασκευάζεται ο W12 της Bentley (+video)
Το νέο Honda NSX στην Έκθεση του Τόκιο;
H Audi έχει νέο κέντρο για crash tests