Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BBR κάνει το Mazda MX-5 supercar!

Ελλάδα 6:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BBR κάνει το Mazda MX-5 supercar!

ΝΕΑ

Η BBR κάνει το Mazda MX-5 supercar!

ΝΕΑ

Η γνωστή εταιρεία tuning BBR διαθέτει ιδιαίτερα δημοφιλείς βελτιώσεις για τα Mazda γενικά και για το MX-5 ειδικά.

Advertisement
Advertisement

O βελτιωτικός οίκος BBR, σχεδόν διπλασιάζει την απόδοση του δίλιτρου κινητήρα του MX-5 με την εφαρμογή υπερτροφοδότησης.

Το καλοκαίρι του 2020, η BBR παρουσίασε ένα κιτ αναβάθμισης της απόδοση του κινητήρα από τους 160 ίππους στους 228. Για όσους όμως η απόδοση αυτή δεν είναι αρκετή, η BBR έχει να προτείνει το απόλυτο πακέτο ισχύος. Στον πυρήνα του, αυτό είναι «η λύση» που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια ο βρετανός βελτιωτής Corten Miller και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μηχανικός υπερσυμπιεστής (supercharger) της Rortex.

Advertisement
Advertisement

Η BBR στο δικό της κιτ προσθέτει πολλά δικά της εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος εισαγωγής με νέο φίλτρο αέρα, δεύτερο ψυγείο για τον κινητήρα καθώς επίσης και ψυγείο λαδιού, μπεκ ψεκασμού της Bosch και επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας του κινητήρα. Ταυτόχρονα, αντικαθίστανται όλες οι σωληνώσεις στο χώρο του κινητήρα από άλλες που έχουν κατασκευαστεί από σιλικόνη. Στην κορυφαία έκδοση απόδοσης, η BBR θα εγκαταστήσει επίσης μια ηλεκτρονικά προσαρμοσμένη παροχή καυσίμου που περιλαμβάνει φίλτρο, μπουζί ιριδίου από την NGK και μια περαιτέρω βελτιστοποιημένη εισαγωγή αέρα.

Το αποτέλεσμα είναι 311 PS και μέγιστη τιμή ροπής τα 308 Nm, βάσει των οποίων προκύπτει και ένας εξαιρετικός χρόνος 4,8 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, επιπρόσθετα, η BBR κατόπιν παραγγελίας μπορεί να εφοδιάσει το roadster της Mazda με launch control και σύστημα rev matching (για να ανεβάζει στροφές στον κινητήρα κατά τα κατεβάσματα), καθώς επίσης και επιλέξιμα προγράμματα λειτουργίας.

Advertisement

Το κιτ βελτίωσης του δίλιτρου κινητήρα του Mazda MX-5, κοστολογείται από τη BBR στα  6.313 ευρώ (για να σας έρθει σπίτι, σε κουτί) ή 7.154 ευρώ (με τοποθέτηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας). Η αναβάθμιση του αυτοκινήτου είναι σημαντική μια και μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό της ισχύος, ενώ πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μιλάμε για μηχανικό υπερσυμπιεστή και όχι turbo, χάρη στον οποίο δεν υπάρχει υστέρηση στο γκάζι και η απόδοση είναι πολύ γραμμική και (πιο) εύκολη στο χειρισμό από τον οδηγό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda 2: Που ξεχωρίζει η έκδοση «Homura»; (+video)
Mazda RX-7: Το πρώτο πραγματικά σπορ Mazda
Mazda: Οι καλύτερες διαδρομές στον κόσμο