Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι 5 λόγοι γιατί το Cybertruck είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Tesla

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι 5 λόγοι γιατί το Cybertruck είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Tesla

ΝΕΑ

Οι 5 λόγοι γιατί το Cybertruck είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Tesla

ΝΕΑ

Το νέο δημιούργημα το Musk έχει προκαλέσει αίσθηση. Και πολλοί το θεωρούν το σημαντικότερο αυτοκίνητο της χρονιάς όχι μόνο για την Tesla αλλά και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Το Cybertruck της Tesla, παρά την καθυστερημένη κυκλοφορία του, αποτελεί το πιο κομβικό μοντέλο της εταιρείας.

Προοριζόμενο να φέρει επανάσταση στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, ειδικά στην κατηγορία των pickup, το Cybertruck ενσαρκώνει την καινοτομία και την αποφασιστικότητα της Tesla.

Τι είναι όμως αυτό που το κάνει τόσο σημαντικό; Ας δούμε τους πέντε πιο σοβαρούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Πρωτοφανής ζήτηση: Με πάνω από δύο εκατομμύρια κρατήσεις, το Cybertruck είναι το πιο επιθυμητό όχημα παγκοσμίως. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, όπως το αλεξίσφαιρο αμάξωμα, το καθιστούν ένα φιλόδοξο μοντέλο της Tesla. Είναι άλλωστε και το πρώτο πραγματικά νέο μοντέλο της εταιρίας από την εποχή του Model 3.

Τεχνολογική υπεροχή: Πέρα από την πρωτοπορία του ηλεκτρικού οχήματος το Cybertruck εισάγει πρωτοποριακή τεχνολογία. Παρουσιάζει τις δυνατότητες των κυψελών μπαταρίας 4680 και ενός πρωτοποριακού ηλεκτρικού συστήματος 48 volt, θέτοντας νέα πρότυπα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Ριζική σχεδιαστική καινοτομία: Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα της Tesla, τα οποία εξελίσσονται αλλά διατηρούν τον βασικό σχεδιασμό τους, το Cybertruck ήταν μια εκ βάθρων νέα δημιουργία. Αυτή η προσέγγιση υψηλού ρίσκου είχε ως αποτέλεσμα σημαντικό κόστος ανάπτυξης, αλλά όπως φαίνεται θα φέρει και υψηλές πωλήσεις.

Αίσθηση κυριαρχίας: Ως ναυαρχίδα της Tesla, το Cybertruck στοχεύει στην προσοδοφόρα αγορά των φορτηγών pickup. Τοποθετημένο ανταγωνιστικά παρά την τιμή του, αναζωογονεί τη γοητεία της Tesla, σε αντίθεση με το γερασμένο Model S.

Advertisement

Αρχή για μεγάλες αλλαγές: Οι καινοτομίες του Cybertruck, από το ηλεκτρικό του σύστημα μέχρι την τεχνολογία steer-by-wire, είναι έτοιμες να γίνουν πρότυπα σε όλες τις εταιρίες. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εξετάζουν ήδη παρόμοιες τεχνολογίες ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla.

Παρά τις αναποδιές και τις προκλήσεις κατά την ανάπτυξή του, ο αντίκτυπος του Cybertruck στην αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να είναι πολύ υψηλός, όχι μόνο στον σχεδιασμό αλλά και στην τεχνολογική καινοτομία και στην υιοθέτηση νέων προτύπων σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά που άλλαξαν το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Tesla Cybertruck vs Ford F-150 Raptor R (+video)
Αμφιβολίες για το πόσο ασφαλές είναι το Tesla Cybertruck (+video)