Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin Valhalla θα έχει “καρδιά” από Mercedes-AMG

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin Valhalla θα έχει “καρδιά” από Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Η Aston Martin Valhalla θα έχει “καρδιά” από Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Η Aston Martin αναμένεται να παρουσιάσει μια επικαιροποιημένη έκδοση της Valhalla κάποια στιγμή μέσα στο έτος, πριν ξεκινήσει δηλαδή η παραγωγή της το 2023.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Βρετανός κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσίασε για πρώτη φορά τη Valhalla ως concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, δήλωσε πως θα φιλοξενεί στα σπλάχνα της τον TM01 twin-turbocharged V6 κινητήρα με ηλεκτρική αρωγή προκειμένου η συνδυαστική ισχύς να σκαρφαλώσει στους 1.000 ίππους.

Το αυτοκίνητο υπερεπιδόσεων αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων εμπνευσμένο από που αλλού, από τον μαγικό κόσμο της F1.

Ωστόσο, μετά την ενίσχυση των δεσμών των Aston Martin και Mercedes-Benz, η εξέλιξη αυτού του V6 συνόλου σταμάτησε, με αποτέλεσμα το μοντέλο παραγωγής που αναμένουμε προσεχώς να διαθέτει εντελώς διαφορετικό κινητήρα απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Aston Martin δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποιο κινητήριο σύνολο θα τροφοδοτεί τη Valhalla, το Autocar εικάζει ότι πιθανότατα θα είναι ο εξηλεκτρισμένος V8 4,0 λίτρων της AMG που θα χρησιμοποιηθεί επίσης στη ναυαρχίδα Mercedes-AMG GT73 4Matic.

Στο super saloon, αυτός ο κινητήρας φημολογείται ότι θα αποδίδει πάνω από 800 ίππους, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός θα γίνει τετραψήφιος για τις υπέρογκες απαιτήσεις της νέας Valhalla, επιτρέποντάς της με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί την Ferrari SF90 Stradale.

Advertisement

Παραμένει ασαφές λοιπόν εάν η τοποθέτηση ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα απαιτεί σημαντικές αλλαγές στο στυλ της Valhalla, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να αποκαλυφθεί το τελικό μοντέλο μετά τα όσα μεσολάβησαν.

Η Aston Martin δεν έχει αποκαλύψει πόσες παραγγελίες έχει δεχθεί μέχρι τώρα για το εντυπωσιακό κεντρομήχανο hypercar, ωστόσο επιβεβαίωσε με νόημα πως «ένα κομμάτι» των καταθέσεων που είχε στο τέλος του 2020 ήταν για τη Valhalla.

Advertisement

Όπως και να έχει το νέο υπεραυτοκίνητο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στους κύκλους των πολύ ισχυρών hypercars οπότε η όποια αναμονή αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Εσείς μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο νούμερο 1 αυτοκινητικό site της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
Δύο ηλεκτρικά μοντέλα από την Aston Martin το 2025
Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla
Το μαγικό ταξίδι του Vettel με την Aston Martin DBX (video)

 

Advertisement