Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο ηλεκτρικά μοντέλα από την Aston Martin το 2025

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο ηλεκτρικά μοντέλα από την Aston Martin το 2025

ΝΕΑ

Δύο ηλεκτρικά μοντέλα από την Aston Martin το 2025

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης της γκάμας της η Aston Martin θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό sports car και ένα ηλεκτρικό SUV το 2025.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πλέον εξασφαλίσει την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη χάρη στην εμπλοκή της Mercedes-Benz αλλά και τα σημαντικά κεφάλαια του νέου προέδρου της Lawrence Stroll, η Aston Martin είναι σε θέση να διαμορφώσει μια αναπτυξιακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια.

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί προβλέπει την επέκταση της γκάμας με την προσθήκη νέων μοντέλων αλλά και νέων εκδόσεων των υφιστάμενων μοντέλων μεταξύ των οποίων γνωρίζουμε πως θα είναι και η DBX V12. Ωστόσο πρόσφατο άρθρο των Financial Times που βασίζεται σε συνέντευξη του Lawrence Stroll αναφέρει πως ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας επιβεβαίωσε την παραγωγή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων, ενός sports car και ενός SUV, μέσα στο 2025.

Aston Martin electric duo

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η άμεση εμπλοκή της Mercedes-Benz μετά την απόκτηση του είκοσι τις εκατό των μετοχών της Aston Martin, εικάζεται πως τα δύο νέα μοντέλα θα δανείζονται την ηλεκτρική τεχνολογία της γερμανικής εταιρίας. Αυτή η υπόθεση ενισχύεται και από το γεγονός πως η Aston Martin δεν διαθέτει ούτε βρίσκεται σε φάση εξέλιξης κάποιας αποκλειστικά ηλεκτρικής πλατφόρμας αλλά και της σχετικής τεχνολογίας.

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για σίγουρες πληροφορίες το άρθρο της FT αναφέρει πως ο Stroll άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι το ηλεκτρικό sports car θα βασίζεται στις DB11/Vantage ενώ προφανώς το αντίστοιχο SUV θα έχει ως βάση την DBX.

Aston Martin electric duo

Advertisement

Διαβάστε επίσης
H Aston Martin επέστρεψε: Αυτή είναι η AMR21 (vids)
Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla
Με V12 μοτέρ η μελλοντική Aston Martin DBX