Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο (+ video)

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο (+ video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο (+ video)

ΝΕΑ

Η είδηση από την Aston Martn θα χαροποιήσει πολλούς παραδοσιακούς φίλους της Αυτοκίνησης, όμως λίγοι πρόκειται να επωφεληθούν από αυτή.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η ηλεκτροκίνηση τείνει να γίνει ο κανόνας στην Αυτοκίνηση του Δυτικού Κόσμου, ακόμα και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει αρχίσει να θεωρείται «ξεπερασμένο» και «αχρείαστο».

Πόσο μάλλον για το χειροκίνητο, το οποίο πιθανόν να θεωρείται δύσκολο και να δημιουργεί πρόβλημα στον χειρισμό του από τους νέους σε ηλικία οδηγούς.

Ωστόσο υπάρχουν εταιρείες οι οποίες έχουν δηλώσει ότι θα το διατηρήσουν σε κάποια μοντέλα τους όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές είναι και η Aston Martin, όπως δήλωσε ο Μάρεκ Ράικμαν, ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Aston Martin Lagonda.

Η βρετανική εταιρεία συμπλήρωσε εφέτος τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της και για να τιμήσει το γεγονός προγραμμάτισε την παρουσίαση της Valour, του καινούργιου supercar της, η οποία θα κατασκευαστεί μόνο σε 110 αριθμημένες μονάδες.

Advertisement

Το καινούργιο μοντέλο διαθέτει τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο, V12 κινητήρα οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 715 ίππους και μέγιστη ροπή 753 Nm, όπως και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Ράικμαν, η Aston Martin σκοπεύει να εφοδιάζει κάποια από τα μοντέλα της με μηχανικό κιβώτιο αλλά κατά κύριο λόγο αυτά θα είναι όσα θα αποτελούν ειδικές εκδόσεις ή αποκλειστικές δημιουργίες για τους πελάτες της.

Όπως είπε: «Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα είναι ευχαρίστησή μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το χειροκίνητο κιβώτιο. Όποτε επικρατεί μία μόδα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να αγοράσει κάτι το οποίο αντιτίθεται σε αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin: Στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans από το 2025!
Ο Fernando Alonso βγάζει «μεροκάματο» ως δοκιμαστής
Αυτό είναι το ομορφότερο cabrio του κόσμου

Advertisement