Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ομορφότερο cabrio του κόσμου

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το ομορφότερο cabrio του κόσμου

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ομορφότερο cabrio του κόσμου

ΝΕΑ

Πολλοί διεκδικούν τον τίτλο του πιο ελκυστικού cabrio στον πλανήτη. Όμως αυτό το νέο μοντέλο έχει σίγουρα τα πρωτεία.

Advertisement
Advertisement

Σε μία αναμενόμενη κίνηση, η Aston Martin παρουσιάζει την DB12 Volante, μια πανέμορφη ανοιχτή έκδοση μετά την παρουσίαση της κουπέ DB12.

Γνωστή για τα κομψά κάμπριο αυτοκίνητά της, η Aston Martin διατηρεί αυτή τη φήμη με την DB12 Volante, με τη νέα εκδοχή να διατηρεί την εμβληματική υφασμάτινη ανακλινόμενη οροφή των προκατόχων της.

Είναι ενδιαφέρον ότι το cabrio παρουσιάζει ακόμα πιο γοητευτικές αναλογίες από το coupe όταν η οροφή κρύβεται κάτω από το σκληρό κάλυμμα, αποκαλύπτοντας τα εξαιρετικά υλικά της καμπίνας και τονίζοντας την κομψή ουρά.

Advertisement
Advertisement

Η υφασμάτινη οροφή με ηλεκτρονικό χειρισμό ανοίγει σε 14 δευτερόλεπτα και κλείνει σε 16 δευτερόλεπτα, ακόμη και σε ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Αποτελείται από 8 στρώματα ακριβών υλικών έτσι ώστε να μειώνει στο ελάχιστον τον θόρυβο από τον αέρα που φθάνει στην καμπίνα.

Ενώ το βασικό χρώμα της οροφής είναι μαύρο, μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά σε κόκκινο, μπλε ή “μαύρο και ασημί”, προσφέροντας πολυάριθμους συνδυασμούς με εξωτερικές αποχρώσεις και επιλογές ταπετσαρίας εσωτερικού.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι κατά τα πρότυπα της Aston Martin η επιτομή της πολυτέλειας και των σπορ προδιαγραφών, ενώ υπάρχουν και άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Υπάρχει επίσης το νέας γενιάς infotainment που έχει αναπτύξει η Aston Martin, ενσωματωμένο στη νέα οθόνη αφής 10,25 ιντσών Pure Black. Συνδέεται με τα ηχοσυστήματα Bowers & Wilkins, με 11 ηχεία (390 Watt) στάνταρ ή προαιρετικά 15 ηχεία (1.170 Watt).

Advertisement

Όπως και η αντίστοιχη DB12 Coupe, η Volante φιλοξενεί αποκλειστικά έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων twin-turbo της AMG, ο οποίος αποδίδει 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Η ισχύς φθάνει στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ZF, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού πίσω διαφορικού (E-Diff).

Το ανοιχτό GT επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, υπολειπόμενο του coupe μόλις κατά 0,1 δευτερόλεπτα, και φτάνει την τελική ταχύτητα των 325 χλμ/ώρα που επιτυγχάνει το αντίστοιχο hardtop μοντέλο.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot S 5, και μεγάλα δισκόφρενα, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί σύστημα πέδησης από ανθρακονήματα για μείωση του βάρους κατά 27 κιλά.

Η Aston Martin DB12 Volante, που έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στο The Quail κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου Monterey στην Καλιφόρνια, θα μπει στην παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το υβριδικό μέλλον της Aston Martin
Πόσο πωλήθηκε η πρώτη Aston Martin DB12;
Οδηγούμε την Aston Martin Valkyrie στο Μπαχρέιν