Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin DB5 του James Bond επιστρέφει

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin DB5 του James Bond επιστρέφει

ΝΕΑ

Η Aston Martin DB5 του James Bond επιστρέφει

ΝΕΑ

Με τα μέσα και την τεχνογνωσία, που έχουν οι εταιρίες αυτοκινήτων η δημιουργία της Aston Martin DB5 του 1964 δεν είναι είδηση. Το νέο είναι πως το εικονικό μοντέλο θα παραχθεί ξανά σε 25 αντίτυπα με τις προδιαγραφές και τον εξοπλισμό των οχημάτων των ταινιών, του James Bond.

Advertisement
Advertisement

 

Είδαμε την Aston Martin DB5 για πρώτη φορά στην ταινία Goldfinger (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου). Ακόμη και μετά από πολλά χρόνια το σχήμα της, το στυλ της, οι επιδόσεις της (για εκείνη την εποχή) κερδίζουν την προσοχή μας. Αυτό που μας συναρπάζει όμως ήταν ο έξτρα… κατασκοπευτικός εξοπλισμός της: Όπλα, λέιζερ, τηλέφωνο, μεταβαλλόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, αλεξίσφαιρα τζάμια, προπέτασμα καπνού, έκχυση λαδιών στο δρόμο, GPS (με τα δεδομένα και την εμφάνιση) εποχής και πολλά άλλα. Αυτό το γνωρίζει καλά η Aston Martin και δημιουργεί ξανά το διάσημο μοντέλο με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και μάλιστα… λειτουργικό.

Advertisement
Advertisement

Οι 25 Aston Martin DB5 (προδιαγραφών Goldfinger) θα παραχθούν από την Aston Martin Works και το τμήμα ιστορικών αυτοκινήτων της στο εργοστάσιο του Newport Pagnell, στο οποίο παράχθηκαν οι 898 DB5 από το 1963 ως το 1965.

Τα μοντέλα με προδιαγραφές «Goldfinger» θα είναι οπτικά όμοια με την DB5 της ταινίας: Με ασημένιο χρώμα (Silver Birch) και τροχούς με ακτίνες, αλλά και τα λειτουργικά gadget, με τα οποία ο 007, αμυνόταν όταν το απειλούσαν.

Advertisement

Εξωτερικά θα υπάρχουν οι μεταβαλλόμενοι αριθμοί κυκλοφορίας (τρεις προεπιλεγμένες πινακίδες), ενισχυμένοι προφυλακτήρες (κάτι σαν πολιορκητικοί κριοί) εμπρός και πίσω, προπέτασμα καπνού, συσκευή έκχυσης λαδιού στο δρόμο και αλεξίσφαιρα τζάμια. Για όσους ανησύχησαν τα πολυβόλα θα είναι αντίγραφα και άσφαιρα.

Advertisement

Εσωτερικά η Aston θα έχει όλα τα καλά, όπως στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Sean Connery. Δηλαδή: Χώρο αποθήκευσης όπλου κάτω από το κάθισμα (για το Walther PPK σας) τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, χειριστήρια των όπλων (κάτω από το υποβραχιόνιο) ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η οθόνη ραντάρ και η ένδειξη στον χάρτη (κάτι σαν το GPS).Υπάρχει ακόμη και ο διακόπτης για το εκτινασσόμενο κάθισμα, στον λεβιέ ταχυτήτων αλλά όχι αυτό.

Τον σχεδιασμό και την ευθύνη της μετατροπής έχει ο Chris Coubould, guru των special effects ο οποίος έχει δουλέψει σε 11 προηγούμενα φιλμ James Bond. O Coubould εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολο να έχετε όλα τα gadgets σε ένα αυτοκίνητο αφού πρέπει να λειτουργούν όλα και κάποιες φορές, την ίδια στιγμή (κάτι που δεν γίνεται στον κινηματογράφο).

Advertisement

Ποιο είναι όμως το μειονέκτημα σε όλα αυτά; Πρώτα από όλα τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κινηθούν στον δρόμο. Δεν παίρνουν άδεια κυκλοφορίας. Θα δημιουργηθούν μόνο 25 κομμάτια και η τιμή τους θα είναι 3.169.023 ευρώ (ή 2.750.000 λίρες χωρίς φόρους).

Αν είστε fun του James Bond και έχετε τα χρήματα βιαστείτε. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν.