Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η απόλυτη κόντρα στην πίστα (vid)

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η απόλυτη κόντρα στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Η απόλυτη κόντρα στην πίστα (vid)

ΝΕΑ

Το Drivetribe θέλησε να συγκρίνει τα Audi TT RS (400 ίπποι), BMW M2 (370 ίπποι) και Porsche 718 Cayman S (350 ίπποι). Αφού τα εξέτασε εξονυχιστικά και τα σύγκρινε σε επίπεδο τεχνικών και άλλων χαρακτηριστικών, αποφάσισε να τα ρίξει στην πίστα και να τρελάνει το κοινό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Audi TT RS σε ρόλο οδηγού εδώ. Έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο σε αυτή τη δοκιμή. Όχι μόνο έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, αλλά είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει τετρακίνηση. Είναι επίσης ελαφρύτερο από την BMW, διαθέτει γρήγορο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αλλά και launch control. Έτσι έχει πλεονέκτημα σε μια τέτοια κούρσα. Τα πρώτα 100 km τα κάνει σε 3,6 sec, αφοπλιστικά γρήγορο για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο.

Ακολουθεί η Porsche 718 Cayman S. Με τη μικρότερη δυνατή ισχύ, την κίνηση πίσω και ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, διαθέτει μειονέκτημα απέναντι στο Audi. Για να εκκινήσει γρήγορα και σωστά, ο οδηγός πρέπει να διαχειρίζεται τις στροφές του κινητήρα, το γκάζι και τον συμπλέκτη, όλα με μαεστρία, την ώρα που το TT RS χρησιμοποιεί απλά ένα απλό σύστημα… εκτόξευσης. Τα 100 km/h έρχονται σε 4,7 sec, ενώ όσο οι ταχύτητες αυξάνονται τόσο ανόγει και ψαλίδα της διαφοράς με το Audi.

Advertisement
Advertisement

Σειρά της BMW M2. Έχει περισσότερη ισχύ από την Porsche αλλά λιγότερη από το Audi. Είναι επίσης εκείνη με το μεγαλύτερο βάρος μεταξύ των τριών. Επειδή διαθέτει περισσότερη ροπή από την Porsche, δυσκολεύεται να ξεκινήσει καθαρά. Κατά την εκκίνηση, περιστρέφει τους τροχούς υπερβολικά, χάνοντας χρόνο. Τα 100 km/h από στάση τα κάνει σε 4,8 sec. Αυτοί είναι περίπου οι ίδιοι αριθμοί με την Porsche, δείχνοντας ότι ο κινητήρας της ξεπερνά το μειονέκτημα του βάρους.

Αυτά βέβαια που προαναφέρθηκαν, αφορούν κυρίως τη γλώσσα των αριθμών μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον μιας πίστας, το ταχύτερο αυτοκίνητο δηλαδή στην πίστα, το ευκολότερο να πάει γρήγορα αλλά και το πιο αποτελεσματικό ελέω τετρακίνησης (TT RS). Δεν αφορούν όμως σίγουρα και το βαθμό διασκέδασης πίσω από το τιμόνι. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι…