Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alvis επιστρέφει με το Graber Super Coupe του… 1960

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alvis επιστρέφει με το Graber Super Coupe του… 1960

ΝΕΑ

Η Alvis επιστρέφει με το Graber Super Coupe του… 1960

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’60, το όνομα Alvis επιστρέφει με το μοντέλο Graber Super Coupe Continuation.

Advertisement
Advertisement

Τα «νέα» μοντέλα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες/επιθυμίες των πελατών της

Το πρώτο αυτοκίνητο (μία Graber Super Coupe), παρουσιάζεται, δύο χρόνια αφότου ανακοινώθηκε ότι το όνομα Alvis αναβιώνει.

H Graber Super Coupe Continuation, διαθέτει αμάξωμα από αλουμίνιο, παραμένοντας πιστή στον αρχικό σχεδιασμό και χρησιμοποιώντας το αυθεντικό πλαίσιο. Κάθε αυτοκίνητο δημιουργείται  κατά παραγγελία, αλλά αναπτύσσεται πάνω στα αρχικά/πρωτότυπα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Τα κουπέ τροφοδοτούνται από έναν 3,0 λίτρων straight-six (εν-σειρά) κινητήρα, που χρησιμοποιεί το αρχικό μπλοκ αλλά διαθέτει ψεκασμό καυσίμου, υψηλότερο λόγο συμπίεσης και σύγχρονες διαδικασίες ψηφιακής κατεργασίας για λιγότερες ανοχές.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο ισχυρός κινητήρας, από τον αρχικό του 1960. Με 172 ίππους, 42 περισσότερους από το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται και περισσότερη ροπή από το παλιό αυτοκίνητο (283 Nm) με το 0-100 να έρχεται σε 8,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

«Το αμάξωμα από αλουμίνιο φαίνεται εκπληκτικό από κοντά, ο κινητήρας λειτουργεί άψογα ενώ το χειροποίητο εσωτερικό είναι άνετο και κομψό», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Alvis Car Company, Alan Stote.

Το Grabber Super Coupe είναι το πρώτο από τα έξι μοντέλα που θα παραχθεί από την Alvis Car Company, καλύπτοντας τόσο τα προπολεμικά όσο και τα μεταπολεμικά σχέδια. Τα επόμενα αυτοκίνητα που θα αναδημιουργηθούν θα είναι το Graber Cabriolet και το προπολεμικό σασί 4.3 του Lancefield. Τα δύο αναμένονται το 2022 και μετά από αυτά τρία άλλα μοντέλα της Alvis θα μπουν στην παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των Park Ward Drop Head, Vanden Plas Tourer και Bertelli Coupe.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο, θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, όπου ο αποκλειστικός διανομέας της μάρκας έχει ήδη πολλές παραγγελίες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 345.000 ευρώ, για τα προπολεμικά αυτοκίνητα της σειράς Continuation, ενώ το Graber Super Coupe ξεκινά από τα 376.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alvis Sabre: Το ιδανικό όχημα για την πανδημία (+video)
Morris JE: Μια ακόμα αναβίωση σε ηλεκτρική μορφή
Καθ’ οδόν η αναβίωση του Renault 5 Turbo

Advertisement