Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alvis Sabre: Το ιδανικό όχημα για την πανδημία (+video)

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alvis Sabre: Το ιδανικό όχημα για την πανδημία (+video)

ΝΕΑ

Alvis Sabre: Το ιδανικό όχημα για την πανδημία (+video)

ΝΕΑ

Για την καλύτερη προστασία και απομόνωση στην εποχή του κορονοϊού αυτό είναι το απόλυτο όχημα, καθώς είναι βέβαιο πως δεν θα σε πλησιάσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το ελαφρύ άρμα μάχης Alvis Sabre, το οποίο έγινε γνωστό λόγω του ότι βασίζεται πάνω στο αντίστοιχης κατηγορίας όχημα FV101 Scorpion, που κρατάει τα σκήπτρα του γρηγορότερου τεθωρακισμένου στον κόσμο, σημειώνοντας κατά την διάρκεια δοκιμών ταχύτητα 82,23 km/h.

Το ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από το γεγονός ότι αρχικά το Alvis Sabre δεν θα έπαιρνε ποτέ τον δρόμο της παραγωγής. Σχεδιαστικά μοιράζεται αρκετά κομμάτια από άλλα άρματα, όπως για παράδειγμα τον πυργίσκο που προέρχεται από το όχημα αναγνώρισης Fox Armored Reconnaissance, ενώ η βασική δομή του έρχεται αυτούσια από το FV101 Scorpion. Το όχημα που προέκυψε μετά από τον συνδυασμό των παραπάνω πήρε το ονομα Sabre, και ως βασικό του όπλο κατά του «εχθρού» αποτελεί το κανόνι RARDEN των 30 χιλιοστών.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Alvis μπορεί για τους περισσότερους να φαντάζει άγνωστη λέξη, εν τούτοις έχει τις ρίζες του στη Μεγ. Βρετανία από το 1919, καθώς αποτέλεσε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά και κινητήρων για αεροσκάφη, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1967. Μετά, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας επικεντρώθηκαν στην κατασκευή θωρακισμένων  οχημάτων, μέχρι και την εξαγορά από την BAE.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που δημοπρατείται από την Collecting Cars με αρχική τιμή τις 15.500 στερλίνες έχει συμπληρώσει 9.740 χλμ., ενώ εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 4,2 lt, ο οποίος προέρχεται από μία Jaguar XK του 1964.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Ford Crown Victoria με κινητήρα από τανκ (+video)
Bentley Continental GT Ultratank: Ένα ιδιαίτερο άρμα μάχης (video)
Σε δημοπρασία τεθωρακισμένο M4A1 Sherman! (+video)

 

 

Advertisement