Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Morris JE: Μια ακόμα αναβίωση σε ηλεκτρική μορφή

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Morris JE: Μια ακόμα αναβίωση σε ηλεκτρική μορφή

NEWSMOTO

Morris JE: Μια ακόμα αναβίωση σε ηλεκτρική μορφή

NEWSMOTO

Το Morris JE είναι ηλεκτρικό, με μοντέρνο σύστημα μετάδοσης πάνω σε αρθρωτό πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακόνημα και κατασκευάζεται από την Morris Commercial Limited στο Worcestershire της Αγγλίας.

Advertisement
Advertisement

Οι ομοιότητες με το πρωτότυπο της δεκαετίας του 1950, έχουν να κάνουν μόνο με το όνομα Morris και λίγα αισθητικά στοιχεία που έχουν προσαρμοστεί στη ρετρό διάθεση.

Το μονοκόμματο van που είχε παρουσιάσει τη δεκαετία του 1950 στη Βρετανία η Morris, ήταν το J-Type που έφερε την επανάσταση στις μεταφορές της εποχής, καθώς προσέφερε μεγάλη ευελιξία στους επαγγελματίες. Αυτό ήταν και το χαρακτηριστικό που του έδωσε μεγάλη δημοτικότητα, καθιστώντας το πρώτη επιλογή για όσους ήθελαν πρακτική λύση στις καθημερινές τους διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, έχουμε μπροστά μας άλλη μια αναβίωση. Το Morris JE έκανε ντεμπούτο στην εκδήλωση Fully Charged Live τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, μόλις δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του. Κατασκευάστηκε από την Morris Commercial Limited, μια εταιρεία με έδρα το Worcestershire της Αγγλίας, που στοχεύει να φέρει πίσω το όνομα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής.

Το van βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα τύπου «skateboard» και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ενώ η σχεδίαση έχει γίνει εξ ολοκλήρου στη Βρετανία. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού van είναι ελάχιστες και μόνο την αυτονομία των 320 χιλιομέτρων έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Advertisement

Η λιανική τιμή του Morris JE, εκτιμάται από την ίδια την εταιρεία πως θα είναι κοντά στις 70.000 ευρώ, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να προκαλέσει αισιοδοξία για την εμπορική του πορεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργιο τρίτροχο από τη Morgan
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)
Το ατύχημα στη Ρόδο, που παραλίγο να διαλύσει τους Led Zeppelin

 

 

Advertisement