Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Alpha Motors παρουσίασε και crossover ρετρό πρόταση (VIDEO)

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alpha Motors παρουσίασε και crossover ρετρό πρόταση (VIDEO)

Mobility

Η Alpha Motors παρουσίασε και crossover ρετρό πρόταση (VIDEO)

Mobility

Το ρετρό σε εμφάνιση ηλεκτρικό crossover της Alpha Motors, είναι ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα από τα τυπικά τεράστια που συνήθως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2020 παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο της Alpha Motors που ήταν το ηλεκτρικό Ace– και αυτό με ρετρό αισθητική.

Τώρα η εταιρεία αποκάλυψε το δεύτερο όχημά της, το JAX. Το όνομα σημαίνει Junior All-terrain Crossover και όπως το Ace, μοιάζει πολύ με ένα κλασικό Alfa Romeo GT Junior, μόνο που τώρα, σε αυτή εδώ την έκδοση έχει καλύτερη απόσταση από το έδαφος και περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Αυτό το όνομα που χρησιμοποιεί και χαρακτηρισμό που έχει να κάνει με το μέγεθος (Junior) υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα στοχεύσει αργότερα και στην αγορά μεγαλύτερων αυτοκινήτων αλλά προς το παρόν, οι δύο προτάσεις της είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες.

Advertisement
Advertisement

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh αναμένεται να τοποθετηθεί στο πάτωμα του μοντέλου και θα του εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα. Η Alpha λέει επίσης ότι το JAX θα είναι ικανό να ρυμουλκήσει τρέϊλερ έως και 840 κιλών– χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν η ικανότητα αυτή αφορά την προσθιοκίνητη ή την τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, θα γίνονται σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τιμή του αυτοκινήτου, αναμένεται να ξεκινά από τα 38.000 δολάρια. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Alpha χωρίς να έχει αρχίσει την παραγωγή του μοντέλου, έχει κάνει ήδη πρόσκληση για παραγγελίες από τους ενδιαφερόμενους, ενώ υποστηρίζει πως οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου στους ιδιοκτήτες θα αρχίσουν μέσα στο 2023.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
To Ace της Alpha Motors είναι ένα αξιολάτρευτο ρετρό ηλεκτρικό
H Atlis Motors κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον 
Δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης θέλει η Rivian

 

Advertisement