Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η DR είναι η πιο ακριβή έκδοση του Ford Bronco (+video)

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η DR είναι η πιο ακριβή έκδοση του Ford Bronco (+video)

ΝΕΑ

Η DR είναι η πιο ακριβή έκδοση του Ford Bronco (+video)

ΝΕΑ

Είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Ford Bronco με κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,0 λίτρων και απόδοση πάνω από 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η Ford είχε αναφέρει παλιότερα πως θα παρουσίαζε ένα πολύ «άγριο» Bronco και όπως φαίνεται η στιγμή αυτή έφτασε με την αποκάλυψη του Bronco DR.

Το Bronco DR (με τα αρχικά να σημαίνουν «Desert Racer»), είναι μια έκδοση του μοντέλου που εξελίχθηκε για τον αγώνα Baja 1000 του 2022 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Φυσικά προορίζεται μόνο για χρήση εκτός δρόμου και διαφοροποιείται από τα μοντέλα που παίρνουν έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους από μια σειρά τροποποιήσεων.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η χρήση του φημισμένου ατμοσφαιρικού V8 «Coyote», με χωρητικότητα 5,0 λίτρων της Ford. Η εταιρεία αναφέρει πως στην προκειμένη περίπτωση, το μοτέρ θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους. Αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και η ανάρτηση, με αμορτισέρ με μεγαλύτερες διαδρομές και εξωτερικό σύστημα ψύξης. Η Multimatic έχει σχεδιάσει νέους κάτω βραχίονες από αλουμίνιο, όπως και το roll cage για την ασφάλεια του πληρώματος.

Το Bronco DR εμφανίζεται να έχει γωνία προσέγγισης 47 μοιρών, γωνία αναχώρησης 37 μοιρών και γωνία ράμπας 33 μοιρών. Έχει επίσης ζάντες 17 ιντσών και ελαστικά BF Goodrich Mud-Terrain T/A KM3 με συνολική διάμετρο 37 ιντσών που λέγεται ότι παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε βράχους και λείες επιφάνειες. Τα φρένα του αυτοκινήτου έχουν διατηρηθεί αυτούσια από την έκδοση παραγωγής, με μόνη αναβάθμιση στα τακάκια.

Advertisement

Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει δώσει τη θέση του σε ένα σωληνωτό ειδικής κατασκευής για τη συγκεκριμένη έκδοση. Η Ford επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Bronco DR θα είναι περιορισμένη, καθώς μόλις 50 θα κατασκευαστούν για ιδιώτες πελάτες. Την παραγωγή θα αναλάβει η Multimatic και κάθε μονάδα αναμένεται να κοστίζει περίπου 172.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Bronco και Bronco Sport στη SEMA
O Vaughn Gittin Jr. με τη Ford Mustang Mach-E 1400 driftάρει στα Φερόε (+video)
Έρχεται Ευρώπη το Ford Bronco;

Advertisement