Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αδιανόητη τιμή πώλησης του πρώτου ηλεκτρικού Hummer

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αδιανόητη τιμή πώλησης του πρώτου ηλεκτρικού Hummer

ΝΕΑ

Η αδιανόητη τιμή πώλησης του πρώτου ηλεκτρικού Hummer

ΝΕΑ

Η πρώτη μονάδα του GMC Hummer EV βγήκε στο «σφυρί» και η τελική τιμή πώλησης είναι αστρονομική – Καθ’ οδόν και η SUV εκδοχή του ηλεκτρικού θηρίου των 1.000 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Νωπές παραμένουν οι μνήμες από τον «χαμό» που είχε κάνει η GM όταν είχε ανακοινώσει πως επαναφέρει το εμβληματικό Hummer, σε έκδοση pick-up, αλλά με ηλεκτρική… καρδιά.

Το μηδενικών εκπομπών ρύπων κινείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν συνδυαστικά 1.000 PS αλλά και ροπή που υπερβαίνει τα 1.078 Nm. Τα μοτέρ τροφοδοτούνται από μια μπαταρία Ultium, η οποία αναπτύχθηκε από τη GM μαζί με τη Honda, παρέχοντας 560 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Οι παραπάνω μέγιστες τιμές, σίγουρα συναρπάζουν. Η κατάπληξη, ωστόσο, εκτοξεύεται αν ακούσει κανείς το αστρονομικό ποσό που «έπιασε» η πρώτη παραχθείσα μονάδα. Αναλυτικότερα, το πρώτο Hummer EV που κατασκευάστηκε (Edition 1) δημοπρατήθηκε από τον οίκο Barret Jackson, με τελική τιμή πώλησης 2.500.000 δολάρια (2,1 εκατ. ευρώ).

Όσον αφορά τις υπόλοιπες, πρώτες μονάδες που παρήχθησαν, αυτές πωλήθηκαν μέσα σε μόλις μία ώρα, με τιμή 112.595 δολάρια (95.600 ευρώ) έκαστη.

Καθ’ οδόν και το SUV ηλεκτρικό Hummer

Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το GMC Hummer EV δεν θα διατίθεται αποκλειστικά σε έκδοση pick-up, αλλά και σε SUV.

Όπως μαρτυρά μια παρελθοντική teaser φωτογραφία, το πλαϊνό μέρος θα κοσμείται από επιβλητικές ζάντες, στην πίσω θύρα θα εδρεύει ένας εφεδρικός τροχός, ενώ το μπροστινό μέρος θα μείνει απαράλλαχτο. Το σύστημα πρόωσης θα είναι το ίδιο με εκείνο της pick-up έκδοσης, ενώ αναλλοίωτη θα είναι και η καμπίνα.

Advertisement

Η έκδοση SUV του ηλεκτρικού Hummer θα παρουσιαστεί στις 3 Απριλίου στο περιθώριο του Final Four του αμερικανικού κολλεγιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, NCAA, αλλά και σε live μετάδοση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας.

Η τελευταία φρόντισε να μας υπενθυμίσει το προσεχές ντεμπούτο του μοντέλου, μέσω ενός ενδιαφέροντος βίντεο:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque
Ηλεκτρική Bentley S3 Continental Flying Spur
Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό της Kia θα ονομάζεται EV6 (video)