Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων και σε έκδοση SUV

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων και σε έκδοση SUV

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων και σε έκδοση SUV

ΝΕΑ

Η GMC δεν επαναπαύεται στην έκδοση pick-up και είναι καθόλα έτοιμη να αποκαλύψει και την SUV εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες και μετά από σχεδόν μία δεκαετία,  η GMC τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας το νέο Hummer, σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το pick-up δεν ξεχωρίζει απλά για την πλήρως εκσυγχρονισμένη εμφάνισή του, αλλά και για τους τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι παράγουν συνδυαστικά 1.000 ίππους και ροπή που ξεπερνά τα 1.078 Nm.

Όπως ανακοίνωσε, όμως, η GMC, το εν λόγω pick-up δεν θα είναι ο μοναδικός συνεχιστής της ονομασίας “Hummer”, καθώς στις 3 Απριλίου θα αποκαλυφθεί και ένα SUV.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στο περιθώριο του Final Four του αμερικανικού κολλεγιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, NCAA. Παράλληλα, τα αποκαλυπτήρια θα μεταδοθούν live και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της GMC (πατήστε εδώ).

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου, η GMC έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία, όπου διακρίνεται η σιλουέτα του μοντέλου. Το μπροστινό μέρος αναμένεται να παραμείνει απαράλλαχτο, τα πλευρά κοσμούνται από επιβλητικές ζάντες, ενώ ενδιαφέρουσα… εκτός δρόμου πινελιά συνιστά η τοποθέτηση ενός εφεδρικού τροχού στην πίσω θύρα.

Advertisement

Όσον αφορά την πηγή τροφοδότησης, αναμένεται να δούμε το ίδιο κινητήριο σύνολο με την pick-up έκδοση, ήτοι 3 ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.000 ίππων. Επιπροσθέτως, όλα συντείνουν πως η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία τεχνολογίας Ultium, η οποία θα εφοδιάζει το Hummer SUV με περίπου 560 χλμ. αυτονομίας.

Απαράλλαχτη, ενδεχομένως, θα μείνει και η καμπίνα, όπου θα δεσπόζει ένας ψηφιακός πίνακας 12,3 ιντσών και μια οθόνη πολυμέσων 13,4 ιντσών.

Advertisement

Αναφορικά, τέλος, με το λανσάρισμα του μοντέλου, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του 2022.

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque
Ηλεκτρική Bentley S3 Continental Flying Spur
Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό της Kia θα ονομάζεται EV6 (video)

 

Advertisement