Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό της Kia θα ονομάζεται EV6 (video)

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό της Kia θα ονομάζεται EV6 (video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό της Kia θα ονομάζεται EV6 (video)

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το πρώτο της νοτιοκορεατικής εταιρείας που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP και αυτο με την πιο ξεχωριστή σχεδίαση που θα ενσωματώνει state-of-the-art φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρική επέλαση πραγματοποιεί η Kia, η οποία έως και το 2027 θα λανσάρει 7 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Όπως γνωστοποίησε η Kia, την αρχή θα κάνει ένα μοντέλο υπό την κωδική ονομασία “EV6”. Πρόκειται για ένα τύπου crossover όχημα το οποίο φέρει φουτουριστική σχεδίαση, ενώ ενσωματώνει υπερσύγχρονα φωτιστικά σώματα με ιδιαίτερη οπτική υπογραφή.

Αναλυτικότερα, στο μπροστινό μέρος συναντάμε «αιχμηρούς» κεντρικούς προβολείς, οι οποίοι διαμορφώνονται μέσω μια συστάδας LED λαμπτήρων, ενώ αντίστοιχη είναι η φιλοσοφία και στο πίσω μέρος που συναντάμε εντυπωσιακά φώτα ημέρας. Πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης έχει και μια επιμήκης LED λωρίδα, η οποία απαρτίζεται από δεκάδες μικρό-διόδους.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το ενδιαφέρον κεντρίζει η έντονη κλίση του αμαξώματος προς τα πίσω, ενώ καθίσταται εμφανές πως η εμφάνιση του “EV6” θα είναι τουλάχιστον δυναμική. Σημειώνεται πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Kia το οποίο θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, χωρητικότητας 58 και 72,6 kWh, ενώ θα προσφέρεται τόσο σε τετρακίνητη όσο και σε προσθιοκίνητη έκδοση. Η πρώτη θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε άξονα- οι οποίοι θα παράγουν συνδυαστικά 306 ίππους και 605 Nm ροπής.

Advertisement

Περί επιδόσεων ο λόγος, η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 5,2 Sec, ενώ η προσθιοκίνητη έκδοση, με τη μεγαλύτερη μπαταρία ενδέχεται να φέρει αυτονομία κοντά στα 480 χλμ.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το Kia EV6 θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15 Μαρτίου, όταν και θα αποκαλυφθεί η εμφάνισή του. Αναφορικά με την πλήρη αποκάλυψη, αυτή είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης:
Νέα γκάμα κινητήρων για το Kia Ceed
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Αυτό είναι το Hummer της Kia

Advertisement