Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

 Η 6C είναι η πιο όμορφη Alfa Romeo που υπάρχει;

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η 6C είναι η πιο όμορφη Alfa Romeo που υπάρχει;

ΝΕΑ

Η 6C είναι η πιο όμορφη Alfa Romeo που υπάρχει;

ΝΕΑ

Η συγκεκριμένη Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport Villa d’Este του 1951, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της εποχής του και αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα για τον τίτλο της πιο όμορφης Alfa στην ιστορία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo 6C είναι στην πραγματικότητα μια σειρά μοντέλων που κατασκευάστηκε από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, στο διάστημα από το 1927 έως το 1954.

Από το 1939 έως το 1945, η παραγωγή του αυτοκινήτου ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, λόγω του πολέμου αλλά στη συνέχεια, με τη «βοήθεια» και κάποιων ειδικών στην κατασκευή αμαξωμάτος, ο κωδικός 6C αποτέλεσε τη βάση για μια σειρά μοντέλων. Διάφορες  εκδοχές της 6C, κερδίζουν το Mille Miglia, το Brooklands Double Twelve, το Ulster TT, τον 24ωρο αγώνα στο Spa, καθώς επίσης και τα Grand Prix Βελγίου, Ισπανίας, Τύνιδας και Monza. Το όνομα «6C» είναι μια αναφορά στον εξακύλινδρο κινητήρα κάτω από το καπό, που στην εποχή του ήταν ένα αντικείμενο προηγμένης μηχανικής.

Advertisement
Advertisement

Ξεκίνησε την «καριέρα» του με ένα εκκεντροφόρο και στην πορεία του μοντέλου, διαμορφώθηκε ανάλογα η κυλινδροκεφαλή για την εξέλιξή του με δύο εκκεντροφόρους. Μία από τις πιο επιθυμητές εκδοχές της 6C, είναι το αυτοκίνητο που έχουμε στις φωτογραφίες, η εξαιρετικά σπάνια Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport Villa d’Este, που πήρε το τελευταίο μέρος του ονόματός της από το Concorso d’Eleganza στο Villa d’Este στη λίμνη Κόμο, όπου κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο «People’s Choice». Στη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, το αμάξωμα είναι προϊόν της σχεδίασης αλλά και της κατασκευαστικής ικανότητας Carrozzeria Touring Superleggera, που έγινε γνωστή και ως Touring of Milan.

Ο τύπος αμαξώματος Superleggera που μεταφράζεται από τα Ιταλικά σε «υπερελαφρύ», έχει να κάνει με τη μέθοδο συγκόλλησης των πάνελ πάνω σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, κάτι που «δανείστηκε» και η αεροπορία για την παραγωγή πολλών εμπορικών αεροσκαφών.  Μεταξύ του 1949 και του 1952 κατασκευάστηκαν μόνο 36 μονάδες από το 6C 2500 Villa d’Este, με τα 31 από αυτά να είναι coupe (όπως το αυτοκίνητο ων φωτογραφιών) και 5 cabriolet. Το συγκεκριμένο Super Sport Villa d’Este είναι με τον αριθμό πλαισίου 915.913 και παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη του στο Παρίσι το 1951. Στη συνέχεια και για κάποιες δεκαετίες, βρέθηκε στις ΗΠΑ και το 2014 επέστρεψε στην Ιταλία.

Advertisement

Ο Bruno Galatassi ήταν ο ιδιοκτήτης που το διαμόρφωσε όπως το βλέπουμε σήμερα, με λαμπερό καφέ/μπορντώ χρώμα και γκρι ταπετσαρία στην καμπίνα. Είναι ένα σπάνιο γεγονός που βλέπουμε μια αυθεντική Alfa Romeo 6C Villa d’Este να έρχεται σε ανοικτή δημοπρασία λόγω της σπανιότητάς της, ωστόσο αυτό το αυτοκίνητο θα διατεθεί από την RM Sotheby’s σύντομα με μια πρόβλεψη για την τιμή του που θα κυμανθεί από 575 έως 675 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό που για κάποιους μεγάλους συλλέκτες, είναι μάλλον λογικό για να βάλουν την –ίσως- ομορφότερη Alfa Romeo της ιστορίας στο γκαράζ τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin DBS Superleggera Volante VS Bentley Continental GT Convertible
Έτσι θα είναι η μελλοντική Alfa Romeo 6C Vision Gran Turismo
Touring Arese RH95: χειροποίητο supercar με καρδία από Ferrari

Advertisement