Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Tucson N στα σκαριά…

Ελλάδα 8:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Tucson N στα σκαριά…

ΝΕΑ

Hyundai Tucson N στα σκαριά…

ΝΕΑ

Μετά την εμφάνιση του νέου Hyundai Santa Fe, ο επικεφαλής πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ότι μια N έκδοση του Tucson βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε πως και άλλα μοντέλα θα έρθουν μετά από αυτό. Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι πότε θα φτάσει στην Ευρώπη το όχημα ελεύθερου χρόνου επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το πρώτο προϊόν της υπό-μάρκας N Performance, το i30 N, μόλις κυκλοφόρησε. Επόμενη είναι μια έκδοση N του i30 Fastback που θα πωληθεί στις διεθνείς αγορές φέτος. Μετά από αυτό θα έρθει ένα όχημα της κατηγορίας Β – πιθανώς ένα i20 N, ένα μοντέλο δρόμου με τέσσερις πόρτες που χρησιμοποιεί η Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Μετά από αυτό θα έρθει ένα SUV, ωστόσο, περιμένουμε επίσης και Veloster N πρώτα για τις ΗΠΑ στα τέλη του τρέχοντος έτους. Μέχρι τα τέλη του 2019 όλα δείχνουν πως πρέπει να περιμένουμε ένα «πικάντικο» Tucson.

Hyundai-Tucson-N-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το hot crossover θα παρακινήσει με την παρουσία του αρκετούς ανταγωνιστές – η Seat μόλις παρουσίασε το Ateca Cupra με 296 ίππους στην Ευρώπη, – ωστόσο στις ΗΠΑ, το Tucson N θα μπορούσε να κατέχει μια ιδιαίτερη θέση χωρίς ουσιαστικά ανταγωνισμό. Το Mazda CX-5 μπορεί να είναι καλά στημένο, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σπορ με το 4κύλινδρο μοτέρ των 187 ίππων. Εκτός αν η Ford αποφασίσει να ψαχτεί με ένα Escape ST μετά από τόσο καιρό, τίποτα άλλο στην κατηγορία δεν θα μπορούσε να αγγίξει το Tucson, ειδικά αυτό με τους 271 ίππους του υπερτροφοδοτούμενου 2λιτρου κινητήρα του i30 N.