Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Σχεδιαστήριο-παραγωγή, 18 μήνες δρόμος!

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai: Σχεδιαστήριο-παραγωγή, 18 μήνες δρόμος!

ΝΕΑ

Hyundai: Σχεδιαστήριο-παραγωγή, 18 μήνες δρόμος!

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο μεγαλεπήβολος στόχος που έχει θέσει για το άμεσο μέλλον η Hyundai Motors, που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα σε ότι αφορά στους κύκλους εργασιών που αφορούν σε νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτή τη στιγμή κάθε μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους, έχει περίπου τρία χρόνια… «κύησης». Από τη στιγμή της «σύλληψης» στο μυαλό ενός σχεδιαστή μέχρι να βγει από τη γραμμή παραγωγής για πρώτη φορά.

Ο Luc Donckerwolke, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Κορεάτικης μάρκας, δεν φοβήθηκε να πει σε συνέντευξή του στο Automotive News πως θέλουν αυτό το χρονικό πλαίσιο να μειωθεί από τους 36 μήνες, στους 18!

Advertisement
Advertisement

«Οι κύκλοι ζωής, στα πάντα, γίνονται όλο και μικρότεροι. Έτσι και αυτός ο κύκλος θα πρέπει να μειωθεί δραστικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται για το σχεδιασμό ενός οχήματος, μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ», είπε ο Donckerwolke.

Αρωγός σε αυτό το φιλόξοδο πλάνο θα είναι το νέο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης που θα κατασκευάσει η Hyundai στη Ναμγιάνγκ, κοντά στη Σεούλ. Ένας χώρος 330.000 τετραγωνικών μέτρων που κόστισε 67 εκατομμύρια δολάρια και θα φιλοξενεί περισσότερους από 400 εργαζομένους.

Κι επειδή τέτοια σχέδια απαιτούν και χρονοδιάγραμμα, αυτό αναφέρει πως η επιτάχυνση στον κύκλο ζωής μπορεί να φτάσει το 30% μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο. Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε!