Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Ioniq 5 N: Μεγάλη διάκριση στα World Car Awards 2024

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Ioniq 5 N: Μεγάλη διάκριση στα World Car Awards 2024

ΝΕΑ

Hyundai Ioniq 5 N: Μεγάλη διάκριση στα World Car Awards 2024

ΝΕΑ

To Hyundai Ioniq 5 N αναδείχθηκε World Performance Car για το 2024, σηματοδοτώντας την τέταρτη σημαντική νίκη για την γκάμα της οικογένειας Ioniq τα τελευταία τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai Motor Company συνέχισε το νικηφόρο σερί της στα World Car Awards με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων Ioniq 5 N να αναδεικνύεται World Performance Car για το 2024. Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη νίκη της γκάμας των Hyundai Ioniq στα World Car Awards τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού σε τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2024 (NYIAS).

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai N, το Ioniq 5 N αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων εστιασμένων στον οδηγό μέσω νέων τεχνολογιών και υψηλών δυνατοτήτων σε πίστα, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας N.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζει την τυπική Electric Global Modular Platform (E-GMP) του Ioniq 5 με τις τεχνολογίες από τους αγώνες της Hyundai N και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της από τα ηλεκτροκίνητα «Rolling Labs» για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεών του.

Το Ioniq 5 N κατέκτησε επίσης τον τίτλο Top Gear 2023 Car of the Year και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο ηλεκτρικού SUV στο Nordschleife Nurburgring σύμφωνα με το γερμανικό «Sport Auto».