Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai i30 N: Οδήγηση με… κλειστά μάτια (Video)

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai i30 N: Οδήγηση με… κλειστά μάτια (Video)

ΝΕΑ

Hyundai i30 N: Οδήγηση με… κλειστά μάτια (Video)

ΝΕΑ

Το σπορ παρακλάδι της νοτιοκορεατικής εταιρείας, Hyundai Motorsport, επιστράτευσε το πλήρωμα Ott Tänak/Martin Järveoja αναθέτοντάς τους μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποστολή. Κατάφεραν να τη βγάλουν εις πέρας;

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άφιξη του ανανεωμένου Hyundai i30 N στην ελληνική αγορά.

Το «αγρίμι» της Hyundai Motorsport αντλεί κίνηση από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2.0 λίτρων, πλαισιωμένο είτε από ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6ΜΤ) είτε από ένα αυτόματο των 8 σχέσεων (N DCT).

Όσοι επιλέξουν το πακέτο “Performance” τότε θα… εξοπλίσουν το μοντέλο με 280 ίππους, με τη ροπή ν’ αποτυπώνεται στα 392 Nm (+39 Nm). Το Hyundai i30 N επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,9 sec, ενώ η τελική αντιστοιχεί σε 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη N DCT απογειώνει την οδηγική απόλαυση μέσω της παρουσίας των λειτουργιών N Grin Shift, N Power Shift και N Track Sense Shift, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην παραμετροποίηση του στιλ οδήγησης δια των προφίλ οδήγησης Eco, Normal, Sport, N και N Custom.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, τα οποία ντύνουν τις ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών,  ενώ σε σχεδιαστικό επίπεδο το μοντέλο κοσμείται -μεταξύ άλλων- από νέους προβολείς LED, με φώτα ημέρας σε σχήμα “V”, μεγαλύτερη γρίλια και πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες.

Advertisement

Οδήγηση με κλειστά μάτια

Το αγωνιστικό παρακλάδι της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, Hyundai Motorsport δημιούργησε ένα όμορφο βίντεο, όπου το Hyundai i30 N απολαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Advertisement

Παράλληλα, επιστράτευσε το πλήρωμα των Ott Tanak και Martin Jarveoja, που αγωνίζεται με τα χρώματά της στο WRC, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή αποστολή: Να οδηγήσουν το μοντέλο… στα τυφλά, ελισσόμενοι ανάμεσα σε αμέτρητους κώνους.

Έτσι, ο Ott Tanak κάλυψε τα μάτια του με ένα μαύρο ύφασμα και αφού έκατσε πίσω από το τιμόνι του μοντέλου, αφέθηκε στις οδηγίες του Martin.

Advertisement

Κατάφεραν οι δύο Εσθονοί να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους; Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Hyundai: 12 νέα SUV/ Crossover μέχρι το τέλος του 2021

Η Hyundai αναλαμβάνει την παραγωγή του Apple Car

To Hyundai i30 N της Prior Design μοιάζει έτοιμο για αγώνα του WRC!