Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai i30 N και με τετρακίνηση

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai i30 N και με τετρακίνηση

ΝΕΑ

Hyundai i30 N και με τετρακίνηση

ΝΕΑ

Μια έκδοση του i30 N με κίνηση σε όλους τους τροχούς ετοιμάζει η Hyundai. Μία ιδέα που μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα N.

Advertisement
Advertisement

 

Η σκέψη για μία τετρακίνητη έκδοση του i30 N ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν ήταν ακόμη επιβεβαιωμένη, ως την στιγμή που ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Hyundai στην Αυστραλία, Guido Schenken, δήλωσε σε συνέντευξή του πως ένα μοντέλο AWD ήταν στα σχέδια της εταιρίας από την πρώτη μέρα.

Advertisement
Advertisement

Το αφεντικό του N division, Albert Biermann, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιτάχυνση και η αίσθηση της οδήγησης του i30 N είναι καλύτερη από αυτήν των  αυτοκινήτων με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αν το project πάρει το πράσινο φως, ίσως το δούμε τα διακριτικά AWD στην έκδοση i30 N Fastback και το Veloster N. Ωστόσο, ακόμη, δεν έχουν ανακοινωθεί τα μοντέλα.

Ψάχνοντας τις προδιαγραφές βλέπουμε πως κάτι τέτοιο είναι σχετικά εύκολο αφού βοηθούν οι κοινές πλατφόρμες. Δείτε για παράδειγμα πως το πίσω σύστημα τετρακίνησης και πίσω ανάρτησης του Kona είναι συμβατό με το i30 λόγω κοινής βάσης. Αυτό σημαίνει ότι η Hyundai, μπορεί να έχει και τετρακίνητο i30 αλλά και ένα… Kona N (είδαμε ένα πρωτότυπο πριν από περίπου ένα χρόνο).

Εκτός από την ανάπτυξη ενός συστήματος τετρακίνησης (AWD) προσαρμοσμένου στα αυτοκίνητα «N», το τμήμα αυτοκινήτων επιδόσεων της Hyundai θα ασχοληθεί επίσης με το project ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Μία ιδέα την οποία ακούσαμε τον Μάρτιο του 2018, (i30 N εξοπλισμένο με DCT) η οποία θα υλοποιηθεί πιθανόν αργά το 2019.

Advertisement

Τα παραπάνω δείχνουν πως το μέλλον του N division φαίνεται λαμπερό: Κίνηση σε όλους τους τροχούς, αυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη. Μήπως δούμε και ένα μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο;

Advertisement