Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai i20N: Αποκαλύφθηκε σε χειμερινές δοκιμές (+video)

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai i20N: Αποκαλύφθηκε σε χειμερινές δοκιμές (+video)

ΝΕΑ

Hyundai i20N: Αποκαλύφθηκε σε χειμερινές δοκιμές (+video)

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο του ολοκαίνουργιου Hyundai i20 N δοκιμάζεται κάτω από ακραίες συνθήκες σε μια παγωμένη λίμνη στη βόρεια Σουηδία. Το πρωτότυπο i20 N δοκιμάστηκε και από τον οδηγό WRC της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville.

Advertisement
Advertisement

 

Η Hyundai Motor κυκλοφόρησε δύο νέα βίντεο, που δείχνουν χειμερινές δοκιμές για μοντέλα της σειράς «Ν», συμπεριλαμβανομένου ενός πρωτοτύπου του ολοκαίνουργιου i20 N με καμουφλάζ. Τα video, γυρίστηκαν στο Arjeplog της Σουηδίας και δείχνουν τον οδηγό της Hyundai WRC, Thierry Neuville να πιέζει τα i20 WRC, το RM19 και το i20 N σε ένα χιονισμένο τοπίο. Σε αυτά τα κλιπ μπορούμε να διακρίνουμε και τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου i20 N.

Έτσι θα είναι το ισχυρό Hyundai i20 N των 200 ίππων

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο βίντεο δείχνει το αυτοκίνητο ράλι i20 WRC να αφήνει το αυτοκίνητο μεταφοράς του και να κινείται μέσα σε σκοτεινούς δρόμους στη Λαπωνία, με τα αγωνιστικά φώτα στο καπό να δείχνουν τον δρόμο. Όταν ξημερώνει, ο οδηγός αυξάνει την ταχύτητα, περνώντας  μέσα από χιονισμένα δάση και κλειστές στροφές για να φτάσει στην πραγματική… παιδική χαρά: Μια παγωμένη λίμνη. Ο μόνος ήχος είναι αυτός του κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείτε στην τούνδρα σε μια φωτεινή ημέρα της Αρκτικής. Ακολουθούν πλάνα του RM19, το οποίο γλιστράει στο πλάι κατά μήκος του δρόμου και πετά το χιόνι πίσω του.

Σε έναν εσωτερικό πλάνο βλέπετε τον Neuville να κάνει επιδέξιους ελιγμούς στο πρωτότυπο που είναι γνωστό ως «εργαστήριο σε τροχούς» της Hyundai. Η κάμερα αλλάζει πλάνο και αυτή τη φορά βλέπουμε ένα πρωτότυπο του ολοκαίνουργιου i20 N, με καμουφλάζ μπροστά και πίσω. Σε αυτό διακρίνονται κάποιες λεπτομέρειες του νέου μοντέλου, καθώς κινείτε στο χιόνι.

Advertisement

Τι είδε ο Thierry Neuville;

«Πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο δίνει τις σωστές πληροφορίες για το οδηγήσετε με ακρίβεια» είπε ο Neuville για το i20 N και πρόσθεσε: «Πολύ εύκολο στους χειρισμούς. Ο κινητήρας είναι εύστροφος και ο θόρυβος είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να το δω το WRC». Ο Thierry Neuville περιγράφει το RM19 ως «πολύ εύκολο στην οδήγηση». Μιλώντας για την δοκιμή λέει: «Είχα ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου γιατί οδηγούσα αρκετά με το… πλάι».

Advertisement

Οι δοκιμές έγιναν στην αρχή του χρόνου σε μια παγωμένη λίμνη στο Arjeplog της Σουηδίας, ένα δημοφιλές μέρος για χειμερινές δοκιμές για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το κρύο που επικρατεί εκεί, όλο το χρόνο το καθιστά ιδανικό μέρος για τη δοκιμή οχημάτων σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Μερικές ημέρες, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει και στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Η Hyundai δοκιμάζει τα αυτοκίνητά της σε σκληρά κλίματα για να βεβαιωθεί ότι μπορούν ακόμα να αποδίδουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Από την έντονη καλοκαιρινή ζέστη έως τους παγωμένους χειμερινούς δρόμους, τα οχήματα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν σε κάθε κλιματική κατάσταση στην Ευρώπη.

To “καυτό” Hyundai i20 N σε νέες αποκαλύψεις

Σε αυτό το τεστ, η Hyundai ήθελε να αξιολογήσει την αξιοπιστία των οχημάτων κάτω από υπερβολικό κρύο, καθώς και να δοκιμάσει την απόδοσή τους σε συνθήκες τόσο σκληρές  όπως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι υψηλές ταχύτητες και οι απότομες στροφές θέτουν τα οχήματα σε μεγάλη πίεση, αποδεικνύοντας τις δυνατότητές τους σε δύσκολες συνθήκες.

Advertisement

Το καινούργιο i20 N

Μετά την επιτυχία των i30 N και i30 Fastback N, η Hyundai εξελίσσει μια γρήγορη έκδοση του νεότερου ευρωπαϊκού της μοντέλου: Το νέου i20 N. Όπως και με άλλα μοντέλα N, το i20 N θα μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε πίστα αλλά και στο δρόμο.