Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Casper: Ένα Μίνι SUV για το 2022

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Casper: Ένα Μίνι SUV για το 2022

ΝΕΑ

Hyundai Casper: Ένα Μίνι SUV για το 2022

ΝΕΑ

Η Hyundai έχει στα σκαριά ένα μίνι SUV για την μεγάλη αγορά αυτοκινήτων στην Ινδία, αλλά και την εγχώρια αγορά της, στη Νότια Κορέα. Δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το 2022, ενώ οι Κορεάτες δοκιμάζουν ήδη το μοντέλο κάτω από σκληρές κλιματολογικές συνθήκες στη Σκανδιναβία.

Προς το παρόν το γνωρίζουμε με την κωδική ονομασία «AX1», αλλά το μικρό SUV θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως Hyundai Casper, με την παραγωγή του να ξεκινά πολύ σύντομα μέσα στη χρονιά.

Στην αγορά της Ινδίας εκτός από το Tucson, η Hyundai προσφέρει επίσης τα Creta και Venue. Τα δύο τελευταία SUV, που αναφέρονται βρίσκονται στην έβδομη και την ενδέκατη θέση στα νέα στατιστικά για τις πωλήσεις του 2020.

Advertisement
Advertisement

Το Casper θεωρείται μικρό SUV και βασίζεται στο σχεδόν τετράγωνο του στιλ. Επιπλέον, υπάρχουν, στοιχεία, που ενισχύουν την εικόνα ενός μικρού SUV όπως: οι ράγες οροφής, οι προβολείς LED, η αεροτομή οροφής και οι γνωστές ζάντες με σχήμα διαμαντιού.

Το μοντέλο μήκους 3,59 μέτρων στέκεται στην ίδια πλατφόρμα Κ10 με το μικρό αυτοκίνητο Hyundai Santro και τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.200 κ.εκ. με 83 ίππους και ροπή 115 Nm. Το Hyundai Grand i10 και το νέο i20 χρησιμοποιούν ήδη αυτήν τη μονάδα. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, με προαιρετικά αυτόματο πεντατάχυτο.

Στο εσωτερικό σχεδιάζεται ένα σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας αφής με Android Auto και Apple Carplay, ασύρματη φόρτιση smartphone, Keyless Go και αυτόματο κλιματισμό.

Advertisement

Επιπλέον, το κάθισμα του οδηγού είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος. Με τιμή μεταξύ 6,200 και 9,600 ευρώ, το Casper (AX1) θα είναι ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και ανταγωνίζεται το Maruti (Suzuki) Ignis ή το Mahindra KUV 100.

Εκτός από τους συμβατικούς κινητήρες, το Casper θα προσφέρεται επίσης ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από τα μέσα του 2023. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η πλατφόρμα K10 μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό κινητήρα. Ακόμη και αν οι συμβατικές εκδόσεις του Casper δεν φτάσουν στα μέρη μας, κάλλιστα η ηλεκτρική του έκδοση θα μπορούσε να λανσαριστεί στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To κόμπακτ διαστάσεων Hyundai AX-1 σε χειμερινές δοκιμές
To αγροτικό Hyundai Santa Cruz σε έκδοση SUV
Έρχεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Hyundai

 

Advertisement