Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hongqi S9: Το κινεζικό αντίπαλο δέος των Ιταλών carosseristi

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hongqi S9: Το κινεζικό αντίπαλο δέος των Ιταλών carosseristi

ΝΕΑ

Hongqi S9: Το κινεζικό αντίπαλο δέος των Ιταλών carosseristi

ΝΕΑ

Η start-up εταιρεία Silk-FAW δημιουργεί το Hongqi S9, ένα υβριδικής τεχνολογίας hypercar,  που θα πονοκεφαλιάσει τους ανταγωνιστές του. Πρεμιέρα στη Διεθνή Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Η Silk-FAW αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία FAW και την αμερικάνικη Silk EV, ενώ το έμψυχο δυναμικό της απαρτίζεται από πρώην στελέχη των Ferrari και Lamborghini, όπως τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της φίρμας από το Μαρανέλο, Amedeo Felisa.

Το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε η αμερικανο-κινεζική κοινοπραξία είναι το Hongqi S9, ένα εντυπωσιακής σχεδίασης επαναφορτιζόμενο υβριδικό hypercar. Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν γνωστά ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ο πρώην επικεφαλής σχεδίασης του Volkswagen Group, Walter De Silva, αλλά και η Dallara Automobili. Η τελευταία είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη τόσο των μηχανικών τμημάτων και της αεροδυναμικής, όσο και για τις δοκιμές του carbon πλαισίου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Hongqi S9 διαθέτει ένα V8 θερμικό σύνολο 4,0 λίτρων με ηλεκτρικό turbo, αποδίδοντας πάνω από 890 ίππους, που θα λειτουργεί παράλληλα με δύο ηλεκτροκινητήρες. Συνδυαστικά η ισχύς θα ξεπερνά τους 1.420 ίππους, ενώ ανάλογες της κατασκευής θα είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 1,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα.

Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του S9 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ η επίσημη παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, στη νέα μονάδα συναρμολόγησης των 320.000 τ.μ. που θα βρίσκεται στην επαρχία της Emilia Romagna, κοντά στις έδρες των Ferrari, Lamborghini και Maserati. Τέλος, η τιμή του μοντέλου αναμένεται να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Geely θέλει να δημιουργήσει «ηλεκτρική αυτοκρατορία»
Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο είναι της LEVC
Elektron Quasar: Γερμανικό hypercar με 2.300 ίππους

Advertisement