Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μάθε πως φτιάχνεται το Acura NSX (+vid)

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάθε πως φτιάχνεται το Acura NSX (+vid)

ΝΕΑ

Μάθε πως φτιάχνεται το Acura NSX (+vid)

ΝΕΑ

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μας για τα Acura ILX και NSX του 2019, μπήκαμε στις εγκαταστάσεις στο Marysville, στο Ohio, το οποίο είναι το αποκλειστικό σπίτι της παραγωγής του NSX. Μείναμε έκπληκτοι από αυτά που είδαμε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Acura μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν αμερικανική μάρκα πολυτελείας, καθώς μόνο το μοντέλο που εισάγεται από την Ιαπωνία είναι το RLX – η αυτοκινητοβιομηχανία πωλεί λιγότερα από 200 από αυτά κάθε μήνα.

Σε ότι αφορά στο NSX, το supercar είναι χτισμένο σε ένα μοναδικό εργοστάσιο που είναι βελτιστοποιημένο για παραγωγή χαμηλού όγκου. Ενώ τα περισσότερα εργοστάσια έχουν μια κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης και δεκάδες ρομπότ, το Κέντρο Παραγωγικής Απόδοσης είναι μια ευρέως ανοιχτή εγκατάσταση όπου τα αυτοκίνητα ωθούνται μεταξύ των σταθμών με τροχοφόρα καροτσάκια. Η διαδικασία κατασκευής του NSX ξεκινά με το πλαίσιο αποτελούμενο από πολλά υλικά, το οποίο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στο εργοστάσιο. Ενώ η γραμμή συναρμολόγησης είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από ρομπότ, η Acura χρησιμοποιεί οκτώ διαφορετικές μηχανές για να συγκολλήσει πλήρως το πλαίσιο. Οι τεχνικοί επιθεωρούν οπτικά κάθε συγκόλληση και λαμβάνουν μετρήσεις για να εξασφαλίσουν κορυφαία ακρίβεια.

Advertisement
Advertisement

Σε μια άλλη περιοχή του εργοστασίου, τα πλαίσια του αμαξώματος βάφονται τόσο από ανθρώπους όσο και από μηχανήματα. Ενώ μεγάλο μέρος του NSX είναι χτισμένο στο Marysville, η καρδιά του αυτοκινήτου παίρνει ζωή λίγο πιο μακριά από εκεί, στην Anna του Ohio. Εδώ κατασκευάζεται ο twin-turbo 3,5 λίτρων V6. Στη συνέχεια, ο κινητήρας πραγματοποιεί το σχετικά σύντομο ταξίδι στο Κέντρο παραγωγής, όπου είναι εγκατεστημένο το NSX. Στη συνέχεια τοποθετείται η ανάρτηση, το εσωτερικό και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Καθώς αυτό συμβαίνει, οι τεχνικοί περνούν διαρκώς πάνω από το αυτοκίνητο προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν και εγκαθίστανται σωστά.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία, το αυτοκίνητο υποβάλλεται σε πρόσθετες δοκιμές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από προσομοίωση οδικής πορείας μέχρι δύσκολες ειδικές διαδρομές. Από την αρχή μέχρι το τέλος, χρειάζονται περίπου τρεις ημέρες για την κατασκευή κάθε NSX. Ενώ πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση του τι χρειάζεται για την κατασκευή του NSX, η Acura είναι εξαιρετικά υπερήφανη για το εργοστάσιο και τα περίπου 100 άτομα που εργάζονται εκεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται ακόμη ότι το NSX είναι το “μόνο supercar που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες”.