Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Χωρίς αντίπαλο στην οικονομία

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Χωρίς αντίπαλο στην οικονομία

ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Χωρίς αντίπαλο στην οικονομία

ΝΕΑ

Με άνεση το νέο Honda HR-V e:HEV ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό στον τομέα της οικονομίας καυσίμου χάρη στο μοναδικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Honda HR-V, ωστόσο εκεί που δεν υπάρχει κανείς να τον ανταγωνιστεί είναι η αποτελεσματικότητα του υβριδικού συστήματος e:HEV. Σε εκτεταμένη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε ήπια υβριδικά οχήματα (48V mild hybrid) και PHEV (Plug-In Hybrid) μοντέλα απέναντι στο HR-V αποδείχτηκε ότι το σύστημα της Honda υπερέχει σε όλους τους τομείς.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια προκαθορισμένη διαδρομή 116 χιλιομέτρων με διάφορες κυκλοφοριακές συνθήκες και ποικιλία δρόμων, το σύστημα e:HEV του SUV της Honda δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τα αντίστοιχα συστήματα 48V mild hybrid τόσο σε απόδοση όσο και σε οικονομία καυσίμου. Παρά το γεγονός ότι το βάρος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο σε σχέση με ένα αντίστοιχο 48V, τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ του καταφέροντας καλύτερη κατανάλωση καυσίμου κατά 1,1 λίτρο/100 χλμ. σε κατάσταση cruising.

Advertisement
Advertisement

Στην κίνηση στην πόλη αυτή η διαφορά αυξήθηκε στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. σε σχέση με το ήπια υβριδικό, δείχνοντας ξεκάθαρα την ανωτερότητά του. Όσο για την κατηγορία των Plug-In υβριδικών, εκείνα κατάφεραν να πετύχουν παρόμοιες επιδόσεις με το Honda HR-V e:HEV, ωστόσο είχαν το πλεονέκτημα ότι έπρεπε η μπαταρία τους να φορτιστεί πλήρως. Αντίθετα, στο HR-V, ο οδηγός δεν έχει το άγχος της φόρτισης καθώς η μπαταρία φορτίζεται μέσω του υβριδικού συστήματος προσφέροντας συνεχώς και χωρίς διακοπές μόνιμα κορυφαία αποτελέσματα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε κατάσταση κίνησης εκτός πόλης, το HR-V e:HEV κινήθηκε κατά 3% περισσότερο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο PHEV. Μόνο στην πόλη, τα δύο συστήματα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως και να έχει το υβριδικό σύστημα του Honda HR-V προσφέρει μια ποιοτική, απροβλημάτιστη και χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης στον οδηγό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda ZR-V: Το σπορ SUV του μέλλοντος
Honda CR-V FCEV: Η λύση που όλοι περιμέναμε; (+video)
Honda HR-V e:HEV: Ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό

Advertisement