Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda CR-V FCEV: Η λύση που όλοι περιμέναμε; (+video)

Ελλάδα 6:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda CR-V FCEV: Η λύση που όλοι περιμέναμε; (+video)

ΝΕΑ

Honda CR-V FCEV: Η λύση που όλοι περιμέναμε; (+video)

ΝΕΑ

Αναζητώντας τους τρόπους κίνησης για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, η Honda παρουσιάζει μία νέα προσέγγιση που φαίνεται να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα.

Advertisement
Advertisement

Η Honda παρουσίασε το επερχόμενο CR-V FCEV, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2024, παρουσιάζοντας μια καινοτόμο συγχώνευση της τεχνολογίας κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου και μπαταρίας.

Αυτό το πρωτοποριακό SUV, καλυμμένο με καμουφλάζ στο βίντεο που έδωσε η εταιρεία, ενσωματώνει μια μπαταρία μαζί με τη διάταξη κυψελών καυσίμου υδρογόνου, προσφέροντας ευελιξία στις πηγές ενέργειας.

Το CR-V FCEV σηματοδοτεί μία πρωτοποριακή ιδέα που συνδυάζει δυνατότητες φόρτισης τόσο με υδρογόνο όσο και με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Με ένα ενσωματωμένο πακέτο μπαταρίας, το SUV μπορεί να λειτουργήσει ως παραδοσιακό EV όταν οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου δεν είναι προσβάσιμοι, μειώνοντας την εξάρτηση από το περιορισμένο δίκτυο ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Επιπλέον, η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας για εξωτερικές συσκευές, όπως για παράδειγμα μια καφετιέρα.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και το μέγεθος της δεξαμενής υδρογόνου παραμένουν αδιευκρίνιστες, η Honda υπόσχεται ένα αποδοτικό σύστημα κίνησης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη General Motors, προσφέροντας οικονομία και αυξημένη αντοχή σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα όπως το Honda Clarity Fuel Cell.

Advertisement

Οπτικά, το EV με κυψέλες καυσίμου παρουσιάζει σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, όπως λεπτότερη μάσκα, μεγαλύτερες εισαγωγές στον προφυλακτήρα και διακριτή τοποθέτηση των θυρών φόρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CR-V FCEV υποβάλλεται σε δοκιμές στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική από τα τέλη του 2023, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Advertisement

Η παραγωγή του CR-V FCEV θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Honda στο Marysville του Οχάιο, εξυπηρετώντας τόσο τη βορειοαμερικανική όσο και την ιαπωνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Πρωτοπορεί στην αποτελεσματικότητα του κινητήρα
Η Honda ετοιμάζει μικρά και φθηνά ηλεκτρικά
Honda HR-V e:HEV: Η χαρά της οδήγησης

Advertisement