Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda e:Ny1: Ασφάλεια και ταχύτητα στη φόρτιση της μπαταρίας

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda e:Ny1: Ασφάλεια και ταχύτητα στη φόρτιση της μπαταρίας

ΝΕΑ

Honda e:Ny1: Ασφάλεια και ταχύτητα στη φόρτιση της μπαταρίας

ΝΕΑ

Φιλική και γρήγορη η διαδικασία φόρτισης του νέου e:Ny1 χάρη τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της Honda.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη φόρτιση της μπαταρίας του νέου e:Ny1 ανεβάζοντας και σε αυτόν τον τομέα τον πήχη. Η μπαταρία του ηλεκτρικού SUV της Honda έχει χωρητικότητα 68,8 kWh και είναι σε θέση να χαρίσει αυτονομία 412 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο. Το στοιχείο όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ταχύτητα φόρτισης η οποία είναι κορυφαία στην κατηγορία χάρη στην τεχνολογία της Honda.

Το e:Ny1 έχει ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα φόρτισης που επιτρέπει σταθερό υψηλότερο ρυθμό φόρτισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Οι περισσότεροι έχουν δώσει έμφαση στην πρώτη φάση της φόρτισης, ωστόσο το νέο e:Ny1 μπορεί να διατηρήσει υψηλότερο μέσο ρυθμό για μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας φόρτισης. Ο γραμμικός, υψηλότερος ρυθμός φόρτισης διατηρείται για πολύ περισσότερο από το ήμισυ της φόρτισης, με πολύ μικρή πτώση προς την πλήρη χωρητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι ένα στοιχείο που ωφελεί σε δύο τομείς τους οδηγούς καθώς βοηθά στη συντήρηση της μπαταρίας και συμβάλλει στη διατήρηση της μέγιστης αυτονομίας κατά τη διάρκεια ζωής του SUV. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι σε ταχυφορτιστή DC προσφέρει φόρτιση 10% έως 80% σε περίπου 45 λεπτά, ενώ με την ίδια μέθοδο για αυτονομία 100 χιλιομέτρων χρειάζονται μόλις 11 λεπτά. Από την άλλη, σε φορτιστή AC το αντίστοιχο 10-80% επιτυγχάνεται σε περίπου 6 ώρες.

Όσο για την ασφάλεια της μπαταρίας, η Honda έχει την τεχνολογία και την ποιότητα να προστατεύσει το σύστημα και τους επιβάτες. Η μπαταρία διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης και είναι τοποθετημένο στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Αυτή η διάταξη συμβάλλει σε χαμηλό κέντρο βάρους και συγκεντρωμένη μάζα για βελτιωμένη συμπεριφορά στο δρόμο, καθώς και στη συνολική αεροδυναμική απόδοση χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εξωτερικών εξαρτημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Δέσμευση ασφάλειας για τους επιβάτες
Tέλος εποχής για το Honda e
Honda e:Ny1: Οδηγική ισορροπία σε όλα τα τερέν

Advertisement