Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Δέσμευση ασφάλειας για τους επιβάτες

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Δέσμευση ασφάλειας για τους επιβάτες

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Δέσμευση ασφάλειας για τους επιβάτες

ΝΕΑ

Το Honda Civic e:HEV αποτελεί για μια ακόμα φορά σημείο αναφοράς στην παθητική ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Civic e:HEV απέσπασε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP την ανώτερη βαθμολογία πέντε αστέρων στη δοκιμασία αξιολόγησης. Αυτό είναι ένα δείγμα της προσεκτικής σχεδίασης του ιαπωνικού sedan το οποίο φροντίζει για μια ακόμα φορά να θέσει τον πήχη ψηλά στην προστασία των επιβατών.

Για να πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας EuroNCAP σε περίπτωση πρόσκρουσης για την προστασία ενηλίκων επιβατών, στον βασικό εξοπλισμό του νέου Civic e:HEV περιλαμβάνεται ένα σύστημα 11 αερόσακων που φροντίζουν για την κάλυψη των επιβατών από όλες τις πλευρές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο αερόσακος στα γόνατα και ο αερόσακος ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η προστασία για τα παιδιά είναι επίσης σημαντικό στοιχείο του Civic με τα ενσωματωμένα σημεία στήριξης ISOFIX στα παιδικά καθίσματα να συμμορφώνονται με τα πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά πρότυπα i-Size. Το αυτοκίνητο πέτυχε εξαιρετική βαθμολογία και στην κατηγορία Child Occupant Protection δείχνοντας ότι και οι μικροί σε ηλικία επιβάτες θα νιώσουν ασφάλεια στην καμπίνα του Civic e:HEV.

Για να επιτευχθούν αυτά τα κορυφαία αποτελέσματα η Honda ενσωματώνει έναν αριθμό δομικών δοκών για τη βελτίωση της συνολικής παθητικής ασφάλειας του Civic e:HEV. Επιπλέον, περιλαμβάνει πρόσθετα ενισχυτικά στις εμπρός πόρτες και στα πλαίσια των πίσω τροχών που βελτιώνουν την απόδοση σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης. Όλα αυτά βοηθούν στον έλεγχο και τον περιορισμό της παραμόρφωσης σε περίπτωση μετωπικής και πλευρικής σύγκρουσης.

Advertisement

Το Civic 11ης γενιάς είναι επίσης φιλικό με τους πεζούς καθώς είναι εξοπλισμένο με νέας σχεδίασης πινακίδες ασφαλείας των μπροστινών δοκών του προφυλακτήρα. Αυτά είναι σχεδιασμένα να απορροφούν την ενέργεια πρόσκρουσης, μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων των ποδιών και βλάβης των συνδέσμων του γόνατος για τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτο teaser για το νέο ηλεκτρικό της Honda
Honda e:Ny1: Οδηγική ισορροπία σε όλα τα τερέν
Video: Το νέο και high tech Honda HR-V