Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic είναι πιο ελκυστικό από ποτέ (+video)

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Honda Civic είναι πιο ελκυστικό από ποτέ (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic είναι πιο ελκυστικό από ποτέ (+video)

ΝΕΑ

Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας και η χαρισματική συμπεριφορά του νέου Honda Civic e:HEV το στέλνουν απευθείας στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να ακουστεί σε κάποιους περίεργο, αλλά το Honda Civic βρίσκεται στους δρόμους του κόσμου για περισσότερα από 50 χρόνια. Έχουμε φτάσει πλέον στην 11η γενιά του δημοφιλούς Civic το οποίο από ένα μικρό, λιτό και απέριττο αυτοκίνητο πόλης έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα καλύτερα hatchback που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στις μέρες μας.

«Το νέο Civic θα κάνει πολλά SUV να ιδρώσουν», σχολίασε ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους ειδικού Τύπου, αναφερόμενος στην κυριαρχία των SUV στις πωλήσεις τα τελευταία χρόνια και δεν είχε άδικο. Το μοντέλο της Honda δεν σχεδιάστηκε απλά από τους Ιάπωνες να είναι το… επόμενο Civic, αλλά σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε και ο τελευταίος οδηγός να συμφωνήσει ότι αυτό είναι το καλύτερο Civic που φτιάχτηκε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Στο σχεδιαστικό κομμάτι η Honda επέλεξε να ακολουθήσει την οδηγοκεντρική προσέγγιση δημιουργώντας ένα δυναμικό, αλλά συνάμα φιλικό προς τον παρατηρητή αυτοκίνητο. Υπερβολές και εντάσεις δεν θα βρει κανείς στον σχεδιασμό του Honda, παρά μόνο μια αρμονική, καθαρή δομή η οποία ξεχωρίζει κυρίως για την ομοιογένεια του συνόλου.

Στο εσωτερικό τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα καθώς ο οδηγός βρίσκει μπροστά του έναν συνδυασμό τεχνολογίας και πρακτικότητας. Με την πρώτη επαφή αισθάνεται άνετα πίσω από το τιμόνι, τα χειριστήρια είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τον άνθρωπο, ενώ η ορατότητα και η άνεση ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Τα καθίσματα τοποθετούν τον οδηγό χαμηλά βελτιώνοντας την οδηγική αίσθηση και οι οθόνες πληροφοριών και infotainment προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενημέρωσης και διασκέδασης.

Advertisement

Τα καλύτερα ωστόσο έρχονται λίγο αργότερα, όταν δηλαδή ο οδηγός αρχίσει να κινείται στους δρόμους με το νέο Civic. Η Honda δεν έχει κάνει κανέναν συμβιβασμό στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και το μοναδικό πράγμα που είχαν στο μυαλό τους οι Ιάπωνες μηχανικοί όταν κατασκεύαζαν το μοντέλο ήταν η ευχαρίστηση της οδήγησης. Τα υλικά λοιπόν είναι ποιοτικά στις αναρτήσεις με γόνατα MacPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

Advertisement

Το σύστημα, από το πρώτο μέτρο προσφέρει σιγουριά και στιβαρότητα, αλλά με μια σπορ αισθητική που θα χαρίσει χαμόγελα στον οδηγό. Η ρύθμιση της ανάρτησης σε συνδυασμό με την αυξημένη κατά 22% ακαμψία του πλαισίου, χαρίζει μια ισορροπημένη λειτουργία με εξαιρετική άνεση για τους επιβάτες, ενώ την ίδια στιγμή οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές υπό πίεση, είναι πολύ περιορισμένες.

Advertisement

Η πρόσφυση που προσφέρουν οι τροχοί των 18 ιντσών του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική και δίνει τόνους αυτοπεποίθησης στον οδηγό, ο οποίος όταν κληθεί να «μαζέψει» λίγο την ταχύτητά του, θα το κάνει με ευκολία χάρη στα αεριζόμενα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς που μοιάζουν ακούραστα ακόμα και μετά το τέλος μιας απαιτητικής κατηφορικής διαδρομής με στροφές. Τα χαμόγελα δεν θα αργήσουν να έρθουν όταν βρεθείς σε μια ορεινή διαδρομή με το Civic να σε ανταμείβει με το ακριβέστατο τιμόνι, την άφθονη πρόσφυση και την αυξημένη αίσθηση ευελιξίας.

Η θέση οδήγησης βοηθάει τον οδηγό να «μπει στο παιχνίδι» και να διασκεδάσει έχοντας στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Ο υβριδικός κινητήρας μεταφέρει πάντα την ιδανική ισχύ και ροπή στους εμπρός τροχούς με το «έξυπνο» eCVT κιβώτιο ταχυτήτων να είναι ρυθμισμένο ιδανικά ακόμα και για γρήγορη οδήγηση.

Η μαγεία του Honda Civic δεν χάνεται ακόμα και όταν «κατέβεις» από το βουνό και επιστρέψεις στην σκληρή πραγματικότητα. Η ποιότητα του συνόλου δεν σταματάει να σε εκπλήσσει και στις καθημερινές «αγγαρείες» όταν δηλαδή πρέπει να μετακινηθείς στην εργασία σου στην κίνηση της πόλης, να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο, να κάνεις τα εβδομαδιαία ψώνια ή να φύγεις το Σαββατοκύριακο στο χωριό. Όλα αποκτούν μια άλλη οπτική με το Civic το οποίο αναλαμβάνει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις την κάθε μετακίνηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic: Τα σημεία που το σύστημα e:HEV ξεχωρίζει
Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R
Στη CES το πρωτότυπο της Sony Honda Mobility (+video)