Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Τι είναι το σύστημα Sensing;

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic e:HEV: Τι είναι το σύστημα Sensing;

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Τι είναι το σύστημα Sensing;

ΝΕΑ

Η Honda παράλληλα με το νέο Civic παρουσίασε το αναβαθμισμένο και άκρως προηγμένο σύστημα ασφάλειας Sensing.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας η Honda να δείξει την προχωρημένη τεχνολογικής της προσέγγιση στον τομέα της ασφάλειας πάνω στο νέο Civic δημιούργησε το Honda Sensing. Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης η οποία έχει εξελιχθεί για να προσφέρει ανώτερο επίπεδο ασφάλειας στο κορυφαίο της hatchback.

Όλα αρχίζουν από τους τέσσερις αισθητήρες sonar στο εμπρός μέρος και τέσσερις στο πίσω μέρος που έχουν στόχο να λαμβάνουν κάθε ηχητικό κύμα μη μεταλλικού αντικειμένου όπως γυαλί, χώμα, τσιμέντο προκειμένου να προσφέρει ακόμα περισσότερη ακρίβεια στην ανίχνευση αντικειμένων στον περίγυρο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι αισθητήρες συνεργάζονται με μια κάμερα στο εμπρός μέρος που έχει αυξημένη γωνία 100 μοιρών και είναι ικανή να αναγνωρίσει ακόμα περισσότερα στοιχεία στο περιβάλλον, ενώ όλα τα παραπάνω συνεργάζονται με μια ισχυρή μονάδα ελέγχου για να ενημερώνεται ο οδηγός σε πραγματικό χρόνο.

Τα συστήματα που περιλαμβάνει το Honda Sensing είναι το σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης (Forward Collision Warning), το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (Collision Mitigation Braking) το οποίο ενεργοποιεί ελαφρά το σύστημα πέδησης, το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης σε διασταύρωση (Cross Traffic Monitor) και το σύστημα εντοπισμού τυφλού σημείου (Blind Spot) με οπτική ενημέρωση στους καθρέπτες.

Advertisement

Επιπλέον υπάρχει αναβαθμισμένο σύστημα διόρθωσης λωρίδας (Lane Keeping Assist) και ακόμα πιο ακριβές σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο ρυθμίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Τέλος, για πρώτη φορά στο Civic τοποθετήθηκε σύστημα ενημέρωσης κυκλοφορίας (Traffic Jam Assist) στον αστικό ιστό.

Advertisement

Η Honda παίρνει πολύ σοβαρά το ζήτημα της ασφάλειας και με το νέο Sensing ο οδηγός μπορεί να απολαύσει κορυφαία τεχνολογία στις καθημερινές του μετακινήσεις και το ταξίδι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic: Νέος ψηφιακός κόσμος
Honda Civic: Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός
Δοκιμή: Honda Civic e:HEV