Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Πρωτοπορεί στην αποτελεσματικότητα του κινητήρα

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Πρωτοπορεί στην αποτελεσματικότητα του κινητήρα

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Πρωτοπορεί στην αποτελεσματικότητα του κινητήρα

ΝΕΑ

Το υβριδικό σύνολο της Honda πετυχαίνει κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο θερμική αποτελεσματικότητα 41% από τον κινητήρα της.

Advertisement
Advertisement

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο νέο Honda Civic e:HEV καθώς οι Ιάπωνες φρόντισαν να μελετήσουν διεξοδικά όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα στο ολοκαίνουριο υβριδικό σύνολο έδωσαν ιδιαίτερη σημασία προκειμένου να το κάνουν όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται συνδυάζοντας κορυφαίες επιδόσεις με οικονομία στο καύσιμο και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κινητήρας του νέου Civic e:HEV είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς θερμικούς κινητήρες που υπάρχουν στη βιομηχανία καθώς επιτυγχάνει 41% θερμική αποτελεσματικότητα χάρη στην ηλεκτρονική διαχείριση, τα ποιοτικά υλικά στον κινητήρα και τον ενεργητικό καταλύτη.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο της Honda αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων ο οποίος χάρη στον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 140 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 185 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Με τον θερμικό κινητήρα συνεργάζεται ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος ανεβάζει τη συνολική ισχύ στους 181 ίππους και τα 315 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα.

Όλα αυτά συνδυάζονται με μια εξαιρετική κατανάλωση που μένει στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στη μέτρηση WLTP και μειωμένες εκπομπές CO2 στα 108 γρ./χλμ. Το νέο Civic διαθέτει επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-CVT με τη Honda να δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί είτε αμιγώς ηλεκτρικά (EV Drive), είτε υβριδικά (Hybrid Drive), είτε με τη βοήθεια του θερμικού κινητήρα (Engine Drive).

Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα στοιχεία του Civic e:HEV είναι το σύστημα Active Sound Control το οποίο φροντίζει να ενισχύσει τη σπορ αίσθηση στο αυτοκίνητο. Το σύστημα επεμβαίνει στο Sport Mode και παράγει μια ιδιαίτερη ηχητική αύρα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Ευρύχωρο και άνετο για όλη την οικογένεια
Ένα βήμα πριν την παραγωγή το ηλεκτρικό των Sony και Honda (+ video)
Honda Civic e:HEV: Δέσμευση ασφάλειας για τους επιβάτες